Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNoviceTomos razmišljal o opustitvi glasbene kariere - a si je premislil!

Tomos razmišljal o opustitvi glasbene kariere – a si je premislil!

- Oglas -

TOMOS (Tomaž Marc) je primorski raper, ki prihaja iz naselja Plave v občini Kanal ob Soči. Deluje z ekipo lokalnih glasbenikov in kreativcev, ki so tudi njegovi bližnji prijatelji. Z rap glasbo se ukvarja že praktično celo življenje, ko je začel pisati rap besedila, posnel pa je tudi že tri studijske albume –“V Krogu, Dnevnik T.M., Angeli & Demoni.” Tomos pred prihajajočim  četrtim albumom in po dvoletnem premoru izdaja single “Del vizije”. Kot sam pravi, je vesel, da je zaključil to posem, saj je v vmesnem času zamenjal del ključne ekipe, ter ob tem razmišljal, da bi tudi prenehal z glasbeno kariero.

Tomos o pesmi pravi: “Gre za balado, v kateri opisujem svojo preteklost. V komadu je zgodba mlajšega Tomosa in vztrajnosti, ki me je spremljala že od otroštva. Opisujem kako niso verjeli vame oz. niso želeli, da bi uspel. Govori o posmehovanju, ker sem bil drugačen od ostalih in imel drugačno vizijo, kot vrstniki. Nisem bil klasičen popularen fant. V otroštvu sem rad igral košarko, ampak ko sem spoznal rap, sem se odločil pozornost usmeriti v glasbo. Takrat je bilo težje, ker tehnologija ni bila tako dostopna kot je danes. Komad je izdan po dvoletnem »premoru« in je začetek novega obdobja, saj bom sedaj v roku pol leta izdal več singlov in nov album (četrti). Občutek je kot da sem »ponovno rojen«. Dvoletni premor mi je dal nov zagon in drugačen pristop do glasbe kot do sedaj. Z novim producentom delava še boljšo glasbo.

Glasbo za pesem je prispeval Kevin Koradin, nastala pa je v sodelovanju s Samatho Mayo, ki je s svojim čutnim vokalom obogatila “Del vizije”, ter Matejem Doljakom, ki je ustvaril mastering.

Videospot je Tomos ustvaril z že preverjeno ekipo Production Lair in režiserjem Nejcem Laščkom v sodelovanju z Goriškim muzejem in restavracijo Grad Kromberg.

- Oglas -