― Oglas ―

Potnik, ki prepeva o spoštovanju soljudi

Potnik je naziv nove primorske zasedbe v slovenskem alternativnem rock okolju. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se zasedba trudi...
DomaNoviceAnja Rupel z novo pesmijo 'Srce že ve'

Anja Rupel z novo pesmijo ‘Srce že ve’

- Oglas -

Glasbena, TV in modna ikona, Anja Rupel, ki ni nikoli zares nikamor odšla, se vrača na glasbeno sceno z novo skladbo ‘Srce že ve’, s katero napoveduje nov album in koncertno reaktivacijo.

“Skladba ‘Srce že ve’, je ljubezenska, pa tudi čisto življenjska, saj govori o tem, da marsikatero nesrečno izkušnjo, ali ljubezen, v življenju lahko sčasoma predelaš, preboliš in se ponovno postaviš na noge in živiš naprej,” pove prekaljena izkušena pevka in nagrajevana avtorica glasbenih besedil, ki je kot gostja petkovega koncerta skupine Flirrt, kjer je zapela ‘Jutranji striptiz’ in ‘Lep je dan’, dokazala, da je še vedno izjemna odrska performerka.

Skladba ‘Srce že ve’ napoveduje tudi nov album osveženih verzij Anjinih največjih hitov, ki ga je med koronskim premorom ustvarila z Alešem Klinarjem in Miho Goršetom (producent Nine Pušlar, vodja Diamantov v šovu V petek zvečer) – tem pa bo dodanih tudi nekaj čisto novih pesmi.

Videospot ‘Srce že ve’ so pod taktirko režiserja Roka Breznika posneli v Trstu. “Izkoristili smo enega zadnjih letošnjih vročih večerov in spot posneli gverilsko, z majhno ekipo: režiser, asistentka in moja prijateljica, ki je pomagala pri oblačilih,” pove pevka, ki pri ustvarjanju očitno še vedno stavi na uporniško spontanost, iznajdljivost in naredi (skoraj) sam pristop. “Kadre in interierje smo iskali sproti, če nam je bilo kaj všeč, smo se ustavili in snemali … Ker je bil Trst poln ljudi, smo bili kar atrakcija in ko smo snemali pri vrtiljaku, ki so ga ravno zaprli, je bila lastnica tako prijazna, da je samo za nas prižgala lučke …”

In zakaj je izbrala ravno Trst? “Ker sem hotela, da ima spot malo velemestnega pridiha in je bila Ljubljana že večkrat uporabljena v spotih. Najbližji lokaciji sta bili Zagreb ali Trst in odločila sem se za Trst, ki ga dobro poznam, saj je mamina sestra do smrti živela tam in smo jo redno obiskovali, poleg tega je moj oče eno leto igral v tržaški operni hiši. Skratka, Trst je navdušil tudi režiserja Roka in njegovo asistentko, ki pa sta ga obiskala prvič.”

Novemu koncertnemu programu boste lahko premierno prisluhnili v ljubljanskem SiTi Teatru BTC, 8. decembra ob 20h – kjer bo premierno v živo izvedla tudi novo pesem Srce že ve.

- Oglas -