Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Leonart: Ko je muzika je več kot instant polenta

Leonart‌ ‌je ‌pop-rock‌ ‌glasbena‌ ‌skupina‌ ‌iz‌ ‌Maribora‌, ki  ‌igra‌ ‌avtorsko‌ ‌glasbo‌ ‌s‌ ‌ slovenskimi‌ ‌besedili.‌ Kot pravijo, so ‌‌skozi‌ ‌leta‌ ‌skupnega‌ ‌muziciranja‌ ‌svoje‌ ‌odnose‌...
DomaNoviceAnna: Spomni se kdaj name

Anna: Spomni se kdaj name

- Oglas -

Finalistka osme sezone šova Slovenija ima talent Ana Grdadolnik, ki ustvarja pod umetniškim imenom Anna, predstavlja novo skladbo ‘Spomni se kdaj name’. Ob njenem izidu priznava, da je na glasbeni poti naletela že na kar nekaj ovir.

Anna je svojo novo skladbo ustvarila z Rokom Lunačkom, pevcem skupine FLIRRT, in s producentom Krešimirjem Tomcem.

Delati in ustvarjati s takšnimi mojstri je zame velik privilegij, pa tudi potrditev, da stopam po pravi poti,” pove Anna, ki jo na glasbeni poti najbolj podpira njena družina, za kar je neizmerno hvaležna. “Tako kot življenje tudi glasbeni svet ni vedno lep, hitro sem spoznala, da je lahko marsikdaj tudi krut. Če sem iskrena, ne vem, če bom kdaj lahko imuna na grde komentarje in nevoščljive ljudi, ampak se trudim in verjamem, da bom z izkušnjami pridobila trdo kožo. Je pa zato zelo pomembna podpora tvojih najbližjih, ki ti pomagajo, da ostajaš na realnih tleh in iskren sam do sebe,” še doda.

 Pesem govori o spominih, saj so na koncu edino, kar nam ostane.

Vse mine, le spomini ostanejo. Zato je pomembno, da živimo trenutek in se ne oziramo nazaj,” pove Anna.

V videospotu je tako predstavljena zgodba spominov v svetu sanj, kjer baloni simbolizirajo spomine – lepe in včasih malo manj lepe, ki jih nabiramo skozi življenje v različnih časovnih obdobjih.

Plesalki Julija in Suzana, finalistki šova Slovenija ima talent 2021, sta različici iste osebe iz preteklosti in prihodnosti, ki se srečata z Anno, likom sedanjosti. Ko se vse tri združijo, vse spomine, ki so se in se še bodo zgodili, spustijo v neskončnost, v nebo.

 Kdo je Anna?

Ana Grdadolnik, ki jo v glasbenem svetu poznamo pod umetniškim imenom Anna, je 19-letna študentka prevajalstva na Filozofski fakulteti, končala pa je tudi nižjo glasbeno šolo iz klavirja.

- Oglas -

S petjem se je začela ukvarjati že pri rosnih 10. letih, od takrat pa si pripela tudi neštete nagrade. »Najbolj ponosna sem na osvojen Junior Grand-Prix na Blejskem zlatem mikrofonu 2018, osvojeno prvo mesto v svoji kategoriji na mednarodnem tekmovanju na Malti in prvo mesto na mednarodnem tekmovanju v Makedoniji,« nam zaupa.

Poleg šova Slovenija ima talent, smo jo lahko gledali tudi v oddaji Slovenski pozdrav, kjer je zapela skupaj z Nušo Derenda, in kot gostjo na velikem koncertu Jana Plestenjaka v Stožicah.

Do zdaj je izdala pet skladb: ‘Zgodbe’, ‘Kam’, ‘Ko sanje oživijo’, ‘Plešem sama’ in novo ‘Spomni se kdaj name’.

- Oglas -