― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNoviceBilbi: Naj zmaga pogum!

Bilbi: Naj zmaga pogum!

- Oglas -

Po daljšem glasbenem premoru se Bilbi vrača z novo skladbo, ki govori o poti in odločitvah v življenju, o strahovih,  ki nas ob tem lahko spremljajo, ter o želji po novih začetkih. Skladba “Dolge luči” je že na voljo na vseh spletnih platformah,  dobila je tudi vizualno podobo. Videospot je nastal v sodelovanju ekipo Tender Beast Production.

Kaj pravi o pesmi Bilbi? “Metafora dolgih luči v očeh nosi v sebi neko dvojnost, jin-jang princip, prepletanje svetlobe in teme, ki se čuti skozi besedilo in glasbo in to smo poskušali ujeti tudi v videospotu. Všeč mi je ta prispodoba srne, ki obstoji pred avtomobilom – to je ta občutek ujetosti in nemoči, ki ga je preprosto potrebno premagati, da na koncu zmaga pogum in se lahko premaknemo naprej.”

O VIDEU

Tokrat je Bilbi združila moči z video ekipo Tender Beast Production. Scenarij je napisala sama, za režijo je poskrbel Jure Demšar, direktor fotografije (D.O.P.) je bil Domen Mlakar, montažo sta prevzela Marko Janžič in Jure Demšar. Rdeča nit videospota je prepletanje svetlobe in teme. Tako vizualno, kot čustveno. Prepletajo se tri zgodbe. Prva ponazarja nočno vožnjo po prazni pokrajini. Gledalcu je prepuščeno, da se odloči, kaj na tej vožnji se resnično zgodi in kaj je samo ideja ali privid. Druga zgodba se dogaja zgodaj zjutraj, ob starem vodnjaku, kjer Bilbi dobesedno pripravlja scenografijo za snemanje videospota, tretja zgodba pa se odvija pozno popoldne, na travniku pod velikim daljnovodom, kjer Bilbi na svoj način interpretira besedilo skladbe. Vse tri zgodbe se skozi pesem prepletajo, v ospredje stopajo določeni elementi in predmeti, ki se povezujejo tako vizualno kot pomensko. Origami ptice, mahajočka mačka Maneki Neko in gugalnik v obliki jelenčka. Vsem je skupno to, da podpirajo idejo sreče, upanja in novih začetkov.

- Oglas -