Saxototoxin o svobodi, ki si jo tu pa tam zaželi prav vsak

Datum:

Saxotoxin so pred leti začeli kot big band v malem, danes pa njeno kreativno jedro sestavljata Anže Čater in Urban Krč. Glasba, v kateri jazz parijo s soulom in funkom jih je pred leti nosila po večjih in manjših odrih po Sloveniji, v zadnjem času pa se gonilni sili osredotočata predvsem na produkcijo avtorskih skladb. Zadnji dve, ki nakazujeta, kje Saxotoxin so in kam plujejo, sta bili ‘Eno’ in ‘Mavrica’, danes pa predstavljajo ‘Pejva drugam’.

Skladba ‘Pejva drugam’ govori o svobodi, o tisti brezskrbni svobodi, ki si je vsak od nas vsake toliko zaželi. Naj bo kriva slaba volja, naveličanost, utrujenost – vsi si kdaj želimo drugam. Na plažo, pod sonce, tja, kjer ni nobenih skrbi. Glasbena kulisa skupaj z besedilom lepo sestavita skladbo, ki nas popelje v poletje in predvsem  … drugam. Za skladbo so skupaj z Musicolors agencijo Saxotoxin pripravili mini film ceste.

Saxotoxin so pred leti koncertirali v deset in več članski zasedbi, med drugim so nastopili tudi na prireditvah Bob leta in na afterpartyju nagrad viktor, danes pa se Anže in Urban lotevata muzike počasi, brez obremenjevanja, svobodno. In ni čudno, da so skladbe, ki nastajajo, točno take: sproščene, neobremenjene. Vsekakor pa pripravljata skladbe, ki bodo izšle na albumu, kmalu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Enzo, se vidimo, ko bo čas!

Mnogo prezgodaj je zaradi bolezni umrl pevec in kitarist skupine Faraoni Enzo Hrovatin, avtor številnih zimzelenih uspešnic, s...

Lusterdam bodo drugi album izdali prihodnje leto

Lusterdam predstavljajo videospot za svojo nedavno izdano skladbo 'Suši'. Ker že skladba sama opeva ljubezen, vse od prvotne, čustvene...

Tinkara Kovač prihaja v Ljubljano!

Tinkara Kovač bo jutri, 2. decembra, ob 20. uri nastopila v Skalni dvorani na Ljubljanskem gradu. Njen novi album...

Jernej Zoran: Za boljši svet lahko poskrbi prav vsak!

Dolenjski glasbenik je te dni na radijske postaje poslal skladbo 'Free', ki je nekakšna budnica k stvaritvi lepšega,...