― Oglas ―

Matjaž Derin: Če je želja dovolj močna, lahko dosežeš, kar si želiš

Letošnjega maja bo portal Muzikobala obeležil sedmo obletnico obstoja. Zamislili ste si ga kot interaktivno knjiž(n)ico glasbene scene slovenske Istre. Kako ste prišli na...
DomaNoviceMasharik v ospredje postavlja čutnost, iskrenost in dinamičnost

Masharik v ospredje postavlja čutnost, iskrenost in dinamičnost

Blejska zasedba Masharik predstavlja svoj prvi singel z naslovom Stran od oči. »Pesem govori o novi energiji, ki jo prinese pomlad. O zaljubljenosti, ki je lahko nevarna in ne more trajati,« je ob izidu povedala Maša Bogataj, pevka in avtorica pesmi.

- Oglas -

Masharik je čutni organizem treh gorenjskih glasbenikov. Gonilna sila banda je Maša Bogataj, frontpunca, ki poleg vokala z žensko rokenrol energijo imenitno obvladuje tudi električno kitaro. Z njo tvorita celoto Luka Zemljič na klaviaturah, orglah in spremljevalnih vokalih ter Bojan Marinko na bobnih. Zvočno jih podpira še Žiga Korenčič na bas kitari. V glasbi prepletajo blues, rock in psihedelijo, pridih soula pa doda Mašin vokal. V ospredje postavljajo čutnost, iskrenost in dinamičnost.

Občinstvu so se Masharik prvič v živo predstavili leta 2019. Od takrat naprej pridno osvajajo slovenske odre in ustvarjajo avtorsko glasbo, ki jo pišejo v slovenščini. Letos poleti bodo igrali tudi na večjih gasbenih festivalih, kot so Castle Festival, Gora Rocka, Lent,… Pred dnevi pa so s svojim nastopom v Križankah, kot gostje zasedbe Hamo & Tribute 2 Love, navdušili publiko.

Skladbo Stran od oči so poslušalcem predstavili že konec leta 2020, ko je Maša nastopila na Živookah Vala 202, kjer je poleg omenjene skladbe izvedla tudi duet z Bojanom Cvjetićaninom. Izdali so tudi Live Session treh pesmi, ki so jih v živo posneli v Lotos Music Studiu v Šentjerneju. Takrat se je začelo sodelovanje s producentom Žaretom Pakom, s katerim so ustvarili tudi pravkar izdan singel.

- Oglas -