― Oglas ―

Stella: »Vedno bom pela s tistimi in za tiste, ki jih imam rada!«

Za imenom Stella se skriva iskriva, nasmejana in vedoželjna Špela Jezovšek iz Šentjurja. Mlada glasbenica je pri svojih 20 letih prejela že številna državna...
DomaNoviceŠelestenja se selijo na splet

Šelestenja se selijo na splet

Cikel družabnih večerov v Sv. Frančišku Šelestenja bodo zaradi zaostritve ukrepov preselili na splet. Že ta četrtek bo akustični koncert skupine Tabu možno spremljati prek spletnega prenosa v živo.

- Oglas -

Kot je znano, je vlada včeraj razglasila epidemijo za vso državo in z odlokom prepovedala vse javne prireditve in dodatno omejila druženje ter zbiranje ljudi, zato se jesenski cikel dogodkov Šelestenja seli na splet. V Mestni občini Koper so se namenoma odločili, da cikla Šelestenja ne bodo odpovedali, temveč bodo s spletnimi prenosi nastopov v živo v teh posebnih razmerah občanke in občane spodbudili,da si s koncerti, stand up večeri in drugim dogajanjem popestrijo večere ob koncih tedna.

Tudi v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper so prepričani, da so zlasti v jesenskem času, ko se dnevi krajšajo in smo posledično več časa doma, ljudje še toliko bolj potrebni razvedrila in zabave, zato so se odločili, da bodo večino nastopov v ciklu Šelestenja vseeno izvedli in jih do občinstva prenesli prek t.i. video streaminga oziroma video prenosa v živo. Tako bo že ta četrtek ob 19.30 prek Facebook strani Visit Koper, eKoper, Center mladih Koper in Radio Koper možno spremljati akustični koncert skupine Tabu. Z izvedbo nastopov, ki jih bodo prenašali v živo prek spleta, želijo pomagati tudi samim izvajalcem, ki so bili zaradi omejitev letos zelo prikrajšani.

Kot načrtovano poleg četrtkovega nastopa skupine Tabu nameravajo izpeljati nastop Zorana Predina in podjetniški večer prihodnji konec tedna ter za november in december napovedane nastope Easy &friends,Boris Cavazza Kvintet in nastope Rudija Bučarja, Maje Keuc ter Adija Smolarja. Prav tako nameravajo izvesti in prek spletnega prenosa v živo predvajati stand up in literarne večere.

Sicer pa občinstvu svetujejo, da spremljajo spletno stran www.visitkoper.si in Facebook stranVisit Koper, kjer jih bodo sproti obveščali o morebitnih odpovedih in spremembah.

Občinstvo, ki je že kupilo vstopnice za cikel Šelestenja, pa se za povračilo denarja lahko obrne na TIC Koper.

Ker bodo Šelestenja prenašali v živo in si jih po dogodku na spletu ne bo več možno ogledati, občinstvo vabijo, da med 19.30 in 21. uro spremljajo eno od naslednjih Facebook strani, in sicer Visit Koper, eKoper, Center mladih Koper ali Radio Koper, kjer bodo t.i. video streamingi oziroma spletni prenosi v živo.

- Oglas -