― Oglas ―

David Morgan: Za glasbenike in kulturnike je ta čas zdaj velika preizkušnja

"Gre za kvalitetno glasbo. Želimo si delati na kvaliteti izvajalcev in zadovoljstvu ter raznolikosti občinstva. Enkrat na mesec bomo gostili cover bande, tribute bande,...
DomaNoviceSevera Gjurin vabi pred 'Kamin'

Severa Gjurin vabi pred ‘Kamin’

- Oglas -

Severa Gjurin je konec prejšnjega leta izdala svoj novi singl “Kamin”, ki se že vrti na radijskih in televizijskih programih po Sloveniji.

Na to skladbo je Severa še posebej ponosna, saj je z njo naredila še en pomemben korak na avtorski poti, po kateri stopa zadnja leta. Poleg izredno intimnega besedila vas bo gotovo navdušil tudi glasbeni aranžma, ki sta ga ustvarila z bratom Galom, aranžma, ki je kot glasbena odeja inštrumentov: preprosta in obenem zelo bogata.

Vse, ki ste bolj vizualni, pa bo razveselila novica, da je pesmi sledila tudi režija videospota. Prav tako kot sama pesem tudi video nežno predaja subtilnost in intimo prazničnih zimskih dni, ki nas popelje v čarobnost zimskih mesecev. 

Za spot je poskrbel režiser in scenarist Boris Bezić, ki je tudi Severin partner. Ustvaril je tudi zadnji Severin video za singel “Sonce”, podpisan pa je tudi pod uspešne televizijske serije, kot je “Gospod Profesor” in filme, kot je “Košarkar naj bo 2”, ki velja za enega od petih najbolj gledanih slovenskih filmov vseh časov.

Informacije o skladbi:

Glasba: Severa Gjurin, soavtor glasbe Gal Gjurin

Besedilo: Severa Gjurin, soavtor besedila Jakob Krall

– Severa Gjurin: glas, kitara.

– Gal Gjurin: brenkalni in tolkalni dulcimer, akustična tenorska kitara, električna kitara, orgle Hammond M3, električni klavir Fender Rhodes MK2, kontrabas.

- Oglas -

– Danijel Bogataj: violine.

– Blaž Celarec: tolkala.

– Gal Gjurin: produkcija, obdelava zvoka, mastering.

– Severa Gjurin: koprodukcija.

Posneto v novembru in decembru 2022 v Ljubljani v Studio Fono, Railroad studios Ljubljana in Studio OSH v Kanadi.

Diskografska hiša HAD, Ljubljana, 20. december 2022

- Oglas -