― Oglas ―

Andraž Hribar: “Prepustil sem se toku kreativnosti!”

Vaša šesta avtorska plošča nosi naslov 'Čas je'. Ne bom vas vprašala, čas za kaj, ker se mi zdi, da je to najbolj pogosto...
DomaNapovediSimon Vadnjal: To je dan za sanje in jaz verjamem vanje!

Simon Vadnjal: To je dan za sanje in jaz verjamem vanje!

- Oglas -

Pred skorajšnjim izidom digitalnega albuma ‘DAN ZA SANJE’, ki bo izšel v sredo, 17. maja 2023

Naslov albuma – mojega solo prvenca »Dan za sanje« povzame moje občutke ob izidu,” pravi glasbenik Simon Vadnjal, ki je večino pesmi na novem albumu ustvaril v kreativnem trikotniku Ljubljana – Amsterdam – Portorož.

Sam izid mojega prvega albuma mi seveda zelo veliko pomeni, gre dejansko za uresničitev mojih sanj, saj se z glasbo ukvarjam praktično že vse življenje, v ustvarjanju in igranju ter petju sem nekako našel samega sebe. Nenazadnje bo to češnjica na torti večletnega kreativnega procesa v katerem, moram priznati, sem zelo, zelo užival. In to se pozna tudi na končnem izdelku, verjemite.”

Simon sicer vse od nastopa na festivalu EMA 2020 pri ustvarjanju glasbe sodeluje z avtorjem in producetom Kevinom Koradinom (obalni glasbenik je nekdanji vodja in avtor pri skupini Tide, že vrsto let pa piše tudi za druge izvajalce ter obenem ustvarja kot kantavtor); ter z glasbenim producentom Cliffordom Goilom (Nizozemec, ki sodeluje z znanimi nizozemskimi zvezdniki, kot sta Sharon Doorson in Bakermaat).

Naslovna pesem albuma ‘Dan za sanje’ je po Simonovih besedah posvetilo vsem, ki nas s svojimi zgledi uspejo prepričati, da se zmoremo dvigniti nad gladino dvomov, obotavljanja, ziheraštva. “Ne samo naši športniki – tudi številne slovenske podjetniške ter znanstvene ekipe nas navdihujejo s svojimi uspehi in rezultati, s tem pa vedno znova utrdijo vero, da se s skupnimi napori da dosegati tudi na prvi pogled nedosegljive cilje,” pravi avtor besedila, glasbenik Simon Vadnjal o naslovni pesmi albuma.

Na albumu bo zbranih devet pesmi, ki so nastajale v zadnjih nekaj letih, tudi skladba ‘Nisi sam’, s katero se je Simon kot samostojni izvajalec premierno predstavil na festivalu EMA 2020, pa tudi nov, do zdaj še neobjavljen material.

Simona po predstavitvi albuma, ki bo v ljubljanskem klubu Nebo 17. maja, čaka tudi razgibano poletje, saj je uvrščen med 14 nastopajočih na letošnjem festivalu Melodij morja in sonca. Skladbo ‘Prizma’ je ustvaril skupaj s Kevinom Koradinom in legendarnim Mefom.

Simonova gostja v klubu Nebo v sredo, 17. maja bo Parvani Violet, ki se bo predstavila s krajšim intimnim nastopom.

- Oglas -