Perpetuum Jazzile prihaja v Križanke

V ljubljanske Križanke 31. maja 2024 prihaja skupina Perpetuum Jazzile. Poleg edinstvenega glasovnega spektakla bodo postregli s svetlobnim in z vizualnim šovom, ki ga...

Neisha ustvarila žalostinko

Neisha pošilja v svet tankočutno balado z močnim sporočilom. V skladbi se izražajo izvirnost in sporočilnost besedila, pomirjujoča osvoboditev in razbremenjenost v obliki tolažbe,...

Folk Idoli vabijo na koncert!

Zasavska skupina Folk idoli objavlja svoj prvi album, ki nosi naslov 'Moje srce (zgodbe o ljubezni)'. Delček albuma so že predstavili na nedavni Bonbonieri,...

― Oglas ―

DomaNapovediSimon Vadnjal: To je dan za sanje in jaz verjamem vanje!

Simon Vadnjal: To je dan za sanje in jaz verjamem vanje!

- Oglas -

Pred skorajšnjim izidom digitalnega albuma ‘DAN ZA SANJE’, ki bo izšel v sredo, 17. maja 2023

Naslov albuma – mojega solo prvenca »Dan za sanje« povzame moje občutke ob izidu,” pravi glasbenik Simon Vadnjal, ki je večino pesmi na novem albumu ustvaril v kreativnem trikotniku Ljubljana – Amsterdam – Portorož.

Sam izid mojega prvega albuma mi seveda zelo veliko pomeni, gre dejansko za uresničitev mojih sanj, saj se z glasbo ukvarjam praktično že vse življenje, v ustvarjanju in igranju ter petju sem nekako našel samega sebe. Nenazadnje bo to češnjica na torti večletnega kreativnega procesa v katerem, moram priznati, sem zelo, zelo užival. In to se pozna tudi na končnem izdelku, verjemite.”

Simon sicer vse od nastopa na festivalu EMA 2020 pri ustvarjanju glasbe sodeluje z avtorjem in producetom Kevinom Koradinom (obalni glasbenik je nekdanji vodja in avtor pri skupini Tide, že vrsto let pa piše tudi za druge izvajalce ter obenem ustvarja kot kantavtor); ter z glasbenim producentom Cliffordom Goilom (Nizozemec, ki sodeluje z znanimi nizozemskimi zvezdniki, kot sta Sharon Doorson in Bakermaat).

Naslovna pesem albuma ‘Dan za sanje’ je po Simonovih besedah posvetilo vsem, ki nas s svojimi zgledi uspejo prepričati, da se zmoremo dvigniti nad gladino dvomov, obotavljanja, ziheraštva. “Ne samo naši športniki – tudi številne slovenske podjetniške ter znanstvene ekipe nas navdihujejo s svojimi uspehi in rezultati, s tem pa vedno znova utrdijo vero, da se s skupnimi napori da dosegati tudi na prvi pogled nedosegljive cilje,” pravi avtor besedila, glasbenik Simon Vadnjal o naslovni pesmi albuma.

Na albumu bo zbranih devet pesmi, ki so nastajale v zadnjih nekaj letih, tudi skladba ‘Nisi sam’, s katero se je Simon kot samostojni izvajalec premierno predstavil na festivalu EMA 2020, pa tudi nov, do zdaj še neobjavljen material.

Simona po predstavitvi albuma, ki bo v ljubljanskem klubu Nebo 17. maja, čaka tudi razgibano poletje, saj je uvrščen med 14 nastopajočih na letošnjem festivalu Melodij morja in sonca. Skladbo ‘Prizma’ je ustvaril skupaj s Kevinom Koradinom in legendarnim Mefom.

Simonova gostja v klubu Nebo v sredo, 17. maja bo Parvani Violet, ki se bo predstavila s krajšim intimnim nastopom.

- Oglas -