Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Stella: »Vedno bom pela s tistimi in za tiste, ki jih imam rada!«

Za imenom Stella se skriva iskriva, nasmejana in vedoželjna Špela Jezovšek iz Šentjurja. Mlada glasbenica je pri svojih 20 letih prejela že številna državna...
DomaNovicePodeljene devete Zlate piščali!

Podeljene devete Zlate piščali!

- Oglas -

Novomeška zasedba MRFY se je včeraj razveselila kar treh glasbenih nagrad zlata piščal ─ prepričali so namreč v kategorijah izvajalec leta, album leta in skladba leta. Novinka leta je postala Masayah, za življenjsko delo pa so nagradili Andreja Šifrerja.

Nagrade za posebne dosežke preteklega leta na področju slovenske popularne glasbe je kulturno-umetniško društvo Zlata piščal v podelilo devetič, tokrat v Mariboru. Drugič v zgodovini podeljevanja zlatih piščali so šle nagrade v treh kategorijah istemu izvajalcu, novomeški zasedbi MRFY, ki je ob najprestižnejšem kipcu za izvajalca leta domov odnesla še kipca za album leta (Use) in skladbo leta (Angeli). Takšen “trojček” je nazadnje uspel Siddharti leta 2019.

Za izvajalca leta so bili nominirani še Hamo & Tribute 2 Love, Joker Out, Alo!Stari, Batista Cadillac in Žan Serčič. Za album leta so bili nominirani še Batista Cadillac, Regen, Silence, Neisha in Joker Out.

Ob skladbi ‘Angeli’ zasedbe MRFY so bili za pesem leta nominirani še Fed Horses, Regen, Zlatko, Luka Basi, Leopold I., Maraaya, Batista Cadillac, Masayah, Aka Neomi in Žan Serčič.

Strokovna glasbena akademija je sicer nominirance in prejemnike glasbenih nagrad zlata piščal 2023 izbrala s točkovanjem med skoraj dva tisoč prijavljenimi deli in izvajalci.

- Oglas -