Tatjana Mihelj osvojila 40. MMS

Datum:

Amfiteater Avditorija Portorož je bil minulo soboto prizorišče 40. festivala Melodije morja in sonca, ki so ga soorganizirali Avditorij Portorož – Portorose in Občina Piran z RTV Slovenija.

Po letu dni premora in sprostitvah zaradi epidemije covida-19 si je festival v živo ogledalo dobrih tisoč gledalcev.

Nastopili so Samuel Lucas in Maja Založnik (‘Kdo smo?’), Saša Lešnjek (‘Kaj bi svet brez upanja’), Platana (‘V globino srca’), Tomaž Hostnik (‘Ti sploh ne veš’), Tatjana Mihelj (‘Ples v dežju’), Rok Ferengja in Erosi (‘Mlada luna’), Gedore (‘Ona’), Gal Gjurin in Manca Fekonja (‘Zvezda’), Sebastian (‘Ne spim!’), Teo Collori in Franco Ceroici (‘Kjer se cesta konča’), Boštjan Pertinač (‘Plima’) in Eva Boto (‘Kdo ti bo dušo dal’).

Nagrade strokovne žirije

Strokovno žirijo so sestavljali: Pavle Plahutnik (predsednik), Simona Moličnik, Igor Misdaris, Tinkara Kovač in Dajana Makovec. Izglasovali so:

– nagrado strokovne žirije za glasbo prejmejo: Žiga Pirnat, Andraž Gliha in Željko Mladenović za skladbo ‘Ples v dežju’ Tatjane Mihelj.

– nagrado strokovne žirije za besedilo prejme: Žiga Pirnat za skladbo ‘Ples v dežju’ Tatjane Mihelj.

– nagrado strokovne žirije za izvedbo prejme: Tatjana Mihelj s skladbo ‘Ples v dežju’.

– nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega avtorja ali izvajalca prejme: Saša Lešnjek s skladbo ‘Kaj bi svet brez upanja’.

Glasovanje radijskih postaj

Glasovalo je deset radijskih postaj: Radio Slovenija – 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Radio Maribor, Radio Murski val, Radio Sora, Radio Primorski val, Radio Ognjišče, Sraka international, Univox.

Največ glasov je prejela Eva Boto s skladbo ‘Kdo ti bo dušo dal’, avtorjev Eva Boto (glasba), Jan Plestenjak (besedilo) in Žan Serčič (priredba).

Telefonsko glasovanje

Največ glasov je prejela Eva Boto s skladbo ‘Kdo ti bo dušo dal’, avtorjev Eva Boto (glasba), Jan Plestenjak (besedilo) in Žan Serčič (priredba).

Velika nagrada MMS 2021 – zmagovalec festivala

Velika nagrada MMS je seštevek glasov radijskih žirij, telefonskega glasovanja in strokovne žirije. Po seštevku glasov strokovne žirije, telefonskega glasovanja in izbranih radijskih postaj sta imeli Tatjana Mihelj in Eva Boto enako število točk, 27. Pravila določajo, da v primeru istega števila točk zmaga tisti, ki mu je več točk podelila strokovna žirija. Tako je zmagovalka 40. festivala MMS Tatjana Mihelj s skladbo Ples v dežju. Avtorji zmagovalne skladbe:Žiga Pirnat, Andraž Gliha in Željko Mladenović (glasba in priredba), Žiga Pirnat (besedilo).

Štetje glasov in spremljanje glasovanja je nadzirala notarka Mojca Tavčar Pasar.

Prireditev sta letos že desetič skupaj povezovala Lorella Flego in Mario Galunič.
Na odru je tekmovalce v živo spremljal festivalski bend pod vodstvom Tomija Puriča.

V šov programu je nastopil Lado Bizovičar, ki je mojstrsko v venček povezal in odpel najbolj priljubljene (zmagovalne) melodije preteklih festivalov MMS.

Za vse, ki si prireditve niso ogledali v živo iz Amfiteatra, so lahko festival MMS spremljali v neposrednem prenosu od 21. ure dalje na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in MMC RTV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...