Tomos: “Nisem eden od njih”

Datum:

Po več kot polletnem premoru od zadnjega singla ‘Več energije’, kjer se je Tomosu pri refrenu pridružila Moya, s skladbo ‘Nisem eden od njih’ predstavlja zadnji singel pred izidom novega albuma.

Pesem govori o tem, kako se držim svojega stila in se ne oziram toliko na trenutne trende. V Sloveniji in po svetu opažam, da glasba izgublja dušo ter hkrati s tem tudi kvaliteto. Artistov ne čutiš več, kar pa je tudi logično, če imajo t. i. ghost writerje in pojejo oziroma rapajo besedila, ki jih sploh niso napisali sami. Žalostno je predvsem to, ker ta besedila po navadi niso niti kvalitetna. V Sloveniji opažam, da je takega početja vedno več, najbolj žalostno pa je, da se niti sami izvajalci tega ne sramujejo več, kvečjemu obratno. Cena slave je za nekatere previsoka. Želim si, da bi izvajalci spoštovali glasbo, kot so jo nekoč. Problem pa je, da smo tudi nekatere poslušalce razvadili v napačno smer,” razmišlja o sodobnem ustvarjanju glasbe Tomos.

Tomos je idejo za ‘Nisem eden od njih’ dobil ravno zato, ker se je sam znašel v podobni situaciji. Dobivati je začel nasvete in ponudbe v slogu ”če želiš uspeti, moraš tudi sam početi isto”. On pa verjame, da mu bo uspelo dokazati, da da to ni pravi način razmišljanja.

Album ‘Angeli in demoni’ bi moral biti izdan že pred več kot enim letom, a je izid zaradi že znanih epidemioloških razmer prestavil na letošnjo jesen. Vsebinsko je album sestavljen iz dveh plati. Med angeli najdemo bolj pozitivne in energične komade, kot sta zadnja singla ‘Gruv za muv’ in ‘Več energije’. Med demoni se skrivajo bolj lirično zahtevne pesmi, kjer lahko prisluhnemo na papir prelita čustva iz temnih plati Tomosa.

Lahko rečem, da pri angelih več govori Tomaž, medtem ko pri demonih bolj Tomos,” o prihajajočem albumu pove še Tomaž oziroma Tomos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...