Tudi letošnji festival Melodije morja in sonca prinaša spremembe

Včeraj so v Portorožu predstavili novosti letošnje izvedbe festivala in jih seznanili z vrstnim redom nastopa.

Organizatorji festivala Melodije morja in sonca v Restavraciji Marina Portorož so predstavili novosti in nadgradnjo letošnje edicije, izbrane nastopajoče in jih seznanili z zaporedno številko nastopa 9. julija v Amfiteatru.

Matej Knep, predstojnik urada za družbene dejavnosti na Občini Piran, je izpostavil, da so »živa glasba in živa glasbena spremljava, sodelovanje strokovne javnosti, radijskih postaj in seveda gledalk in gledalcev za televizijskimi sprejemniki ter občinstva v Amfiteatru pri končnem izboru zmagovalcev, samo nekatere lastnosti festivala, ki prispevajo k njegovi kakovosti in posledično priljubljenosti.  Seveda nič od tega ne bi bilo mogoče brez velikega angažmaja Avditorija Portorož ter odličnega sodelovanja z RTV Slovenija /…/ ter dodal, da »Usoda festivalskih skladb ni odvisna samo od nastopa na festivalu, temveč predvsem od angažmaja izvajalcev in njihove ustvarjalnosti, pri čemer pa jim celotna festivalska ekipa stoji ob strani.«

Borut Bažec, v. d. direktorja Avditorija Portorož – Portorose, je izpostavil ključne novosti: za glasovanje  občinstva v Amfiteatru smo nadgradili sodelovanje s podjetjem NGN Media iz Kopra in zasnovali poseben sistem, v katerega vstopimo s pomočjo telefona in enkratne QR kode, ki jo bodo obiskovalci prejeli ob vstopu na prizorišče.

Strokovna žirija bo letos podelila dve nagradi: za najboljšo skladbo v celoti in nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja; v kolikor bodo člani strokovne žirije presodili, da so na festivalu posebej izstopajoča besedila ali glasba, lahko podelijo še nagrado za najboljše besedilo in najboljšo glasbo. Sicer pa v glasovanju za Veliko nagrado festivala MMS enakovredno sodelujejo: javnost s telefonskim glasovanjem (prek stacionarnih in prek mobilnih telefonov), občinstvo v Avditoriju (preko individualne QR kode), žirija radijskih postaj ter strokovna žirija.

Predstavitvena večera festivala MMS bosta dva: poleg portoroškega 5. julija na Trgu Prekomorskih brigad (ploščadi), po novem tudi v Občini Ankaran, na ploščadi na plaži v Valdoltri. Za obiskovalce brezplačna koncerta sta namenjena druženju in spoznavanju s tekmovalci – glasbeniki in festivalskim bendom, katerega vodja je Tomi Purič, ter ne nazadnje predstavitev enkratnega festivalskega dogajanja izven Portoroža. Na obeh prizoriščih bo možno kupiti vstopnice za ogled festivala v Amfiteatru, cena je 23 EUR.

Voditelji festivala MMS 2022 bodo trije. Lorelli Flego, ki je zvezda stalnica, se bosta na odru pridružila Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač, tudi sama glasbenika in prekaljena radijska voditelja,  ki obljubljata tudi nadvse zanimiv šov program.

Vanja Vardjan, odg. urednik razvedrilnega programa TV Slovenija, je prav vse prisotne razveselil z novico o dolgoročnem sodelovanju in podpori festivalu MMS s strani RTV Slovenija.

Predsednik strokovne komisije za izbor skladb, Andrea F, je že ob objavi izbranih tekmovalcev povedal, da sta letos izredno pozitivna dva trenda: rast sodelovanja priznanih in priljubljenih imen slovenske glasbene scene (tako v neposredni vlogi izvajalcev in/ali avtorjev, kakor tudi v vlogi besedilo piscev ali aranžerjev ali avtorjev glasbe za druge, mlajše in manj uveljavljene izvajalce) ter vse boljša tehnična dovršenost prijavljenih posnetkov skladb, kar očitno kaže na profesionalen in spoštljiv odnos do lastnega dela in ne nazadnje tudi do festivala MMS samega. Včeraj jim je še enkrat zaželel srečno, sproščeno in zabavno delo.

9. julija 2022 bodo v Amfiteatru Avditorija Portorož za Veliko nagrado MMS ter nagrade strokovne žirije tekmovali glasbeniki po naslednjem vrstnem redu:

 1. Anika Horvat in Tinkara Kovač: Do roba in še čez
 2. Isaac Palma: Zdaj je čas
 3. Tosca Beat: Colori della natura
 4. San Di Ego: Človek mora imeti sanje
 5. Nina Lampret: Modrina
 6. Moya: Luna
 7. Nuša Derenda: Valček
 8. Radar: Moje meje
 9. Ninnay: Nočem tja
 10. BosaZnova: Želje
 11. Žiga Jan: V laseh polno imaš soli
 12. Mia Guček: Adrenalin

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Tinkara Kovač danes praznuje 20. obletnico izida albuma ‘O-RANGE’

Sliši se neverjetno, a minilo je že 20 let odkar je v eter odšel ta album. O-RANGE je...

Alo!Stari imajo novo skladbo!

Alo!Stari so tokrat pripravili precej bolj miren komad, kot smo jih od njih vajeni - srca se pač...

Na veliki oder se vračajo legendarni Faraoni

V portoroškem Avditoriju bomo lahko v soboto, 24. junija 2023, po 10 letih zopet v živo slišali eno...

Joker Out navdušili Barcelono

Kar že vedo njihovi domači in regionalni navijači, zdaj odkriva še Evropa: Joker Out je odličen bend z...

Fat Butlers predstavljajo Vsak Trenutek

Kot pove pevka in avtorica besedila Liza Zavrl: "Komad 'Vsak trenutek' izhaja iz osebnega prostora. Govori o trenutku, ko...

Aleksander Novak z novo ljubezensko skladbo ‘Zdaj, ko že veš’

Aleksander Novak predstavlja novo izpovedno skladbo 'Zdaj, ko že veš', v kateri iskreno spregovori o svoji ljubezni do...

RiNA: Brez teme ni svetlobe

RiNA  je tudi v novin skladbi v svojem prepoznavnem slogu pričarala zanimiv, sodoben in melodičen glasbeni ambient. Skladba je...

Jernej Zoran se spominja: Življenje je teklo počasneje

Dolenjski glasbenik je pred dnevi na radijske postaje poslal skladbo Generacija SFRJ. "Pesem sem si pravzaprav napisal kot...