Vesna Kovač predstavlja svojo ranljivejšo plat

Datum:

Če je v skladbah ‘Divje srce’,  in ‘Najdi volkove’ prikazala svojo divjo stran, z udarno balado ‘Konjak’ predstavlja svojo ranljivejšo plat.

Neukrotljiva Vesna Kovač se v novi skladbi ‘Konjak’ predstavlja kot ogenj – vročekrvna in strastna ženska – v odnosu do bolj hladnega, zadržanega moškega. Dva nekompatibilna elementa, ogenj in led, se v tej baladi povežeta, kljub različnosti v svojem pristopu in karakterju. Tudi tokrat je Vesna za skladbo spisala besedilo, za njeno glasbeno podobo pa sta poskrbela Kevin Koradin (glasba, aranžma) in Clifford Goilo (aranžma).

Svoj močen in odločen, čeprav tokrat malenkost bolj ranljiv, karakter je Vesna pokazala tudi v videospotu za skladbo ‘Konjak’. V njem ‘nastopa’ tudi kraljevi piton, ki simbolizira nevarnost – tisto, ki jo je mogoče s pravimi pristopi in prijemi tudi omiliti; tako, kot je mogoče osvojiti tudi Vesnin močen karakter. ”V svoje spote rada vključim živali. Vsi kadri s kačo so bili prijetni in zame navdihujoči in morda je bilo s kačo še najlažje snemati, saj sem jo lažje obvladovala, ko sem si jo nadela okrog vratu. Ljudje imajo velikokrat do plazilcev predsodke, a povsem neupravičeno. Kača, tako kot vsaka žival, čuti napetost in strah in bolj ko si sproščen, lepše in lažje je rokovanje z njo. Mislim, da smo posneli res dobre kadre,” o snemanju s kačo pravi Vesna, ki je prejšnja dva videospota posnela s konji in s psi. Videospot so z ekipo Kobal Production snemali v Ajdovščini in na Nanosu, na zelo vetroven in hladen dan. In kljub temu, da je Vesna vajena nizkih temperatur odkrito priznava, da je tako zelo ni zeblo še nikoli v življenju: ‘‘Dan po snemanju sem bila povsem brez glasu. Samo šepetala sem. Ampak je bilo vredno potrpeti!” je z vizualno podobo skladbe več kot zadovoljna Vesna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...