― Oglas ―

Matjaž Derin: Če je želja dovolj močna, lahko dosežeš, kar si želiš

Letošnjega maja bo portal Muzikobala obeležil sedmo obletnico obstoja. Zamislili ste si ga kot interaktivno knjiž(n)ico glasbene scene slovenske Istre. Kako ste prišli na...
DomaNovice2B: Vsaka katastrofa lahko prinese tudi kaj koristnega ali zabavnega

2B: Vsaka katastrofa lahko prinese tudi kaj koristnega ali zabavnega

Vožnja iz Ljubljane, okvara na avtu in rock'n'roll. Tako dvojec 2B opisuje najnovejšo pesem 'V.I.L.'.

- Oglas -

Pesem je nastala na podlagi resnične zgodbe na poti iz Ljubljane domov. Ker sva že v osnovi #electricorganic glasbeni dvojec in zvoke snemava (samplava) iz tega, kar nama daje narava in okolica, nato pa to kombinirava z moderno produkcijo, sva se tokrat odločila, da vse ritmične elemente “samplava” iz avta. Tako je namesto pravega bobna ritem zgrajen iz posod za barvo, ki so bile ta dan v prtljažniku. Ročna zavora, šipa, brisalci in utripalke pa dajejo pesmi perkusijo, ki poganja naprej. Vse skupaj naredi ravno takšno zvočno sliko, kot sva jo iskala. Tokrat sva s kitarskim rifom pesmi dodala tudi malo rock’n’rolla.

Iz katastrofe je nastala energična pesem, ki je dobila tudi video podobo. V njej poleg 2B nastopa tudi lokalni mehanik Renato, ki je Gašperjev avto na koncu popravil.

Video je sneman v enem kadru, v sosednji delavnici, ki je le par korakov stran od domačega studia, kjer je pesem nastala. “S pesmijo in celotno zgodbo sva hotela pustiti sporočilo, da se iz vsake katastrofe lahko naredi nekaj zabavnega in na koncu tudi koristnega.”

Glasba: Gašper in Primož Mihelič
Besedilo: Gašper Mihelič
Aranžma: Gašper in Primož Mihelič
Produkcija: Primož Mihelič
Video: Jurij Brozovič
Scenografija: Sašo Žepuhar
Scenarij : 2B, Jurij in Sašo.

2B čaka delovno poletje, zelo se veselita nastopa na Melodijah morja in sonca, kjer sta letos povabljena kot gosta, da skupaj s Tinkaro Kovač 10. julija v Avditoriju Portorož otvorita festival. 14. julija pripravljata tudi samostojni koncert v Kavarni Hiša na Travniku, ki leži v neokrnjenem delu čudovite narave v Dobu. Poleg tega bosta nastopila tudi 13. avgusta v Kulturnem centru Semič. Ostali datumi koncertov so na spletni strani 2bband.si.

- Oglas -