2B: Vsaka katastrofa lahko prinese tudi kaj koristnega ali zabavnega

Datum:

Pesem je nastala na podlagi resnične zgodbe na poti iz Ljubljane domov. Ker sva že v osnovi #electricorganic glasbeni dvojec in zvoke snemava (samplava) iz tega, kar nama daje narava in okolica, nato pa to kombinirava z moderno produkcijo, sva se tokrat odločila, da vse ritmične elemente “samplava” iz avta. Tako je namesto pravega bobna ritem zgrajen iz posod za barvo, ki so bile ta dan v prtljažniku. Ročna zavora, šipa, brisalci in utripalke pa dajejo pesmi perkusijo, ki poganja naprej. Vse skupaj naredi ravno takšno zvočno sliko, kot sva jo iskala. Tokrat sva s kitarskim rifom pesmi dodala tudi malo rock’n’rolla.

Iz katastrofe je nastala energična pesem, ki je dobila tudi video podobo. V njej poleg 2B nastopa tudi lokalni mehanik Renato, ki je Gašperjev avto na koncu popravil.

Video je sneman v enem kadru, v sosednji delavnici, ki je le par korakov stran od domačega studia, kjer je pesem nastala. “S pesmijo in celotno zgodbo sva hotela pustiti sporočilo, da se iz vsake katastrofe lahko naredi nekaj zabavnega in na koncu tudi koristnega.”

Glasba: Gašper in Primož Mihelič
Besedilo: Gašper Mihelič
Aranžma: Gašper in Primož Mihelič
Produkcija: Primož Mihelič
Video: Jurij Brozovič
Scenografija: Sašo Žepuhar
Scenarij : 2B, Jurij in Sašo.

2B čaka delovno poletje, zelo se veselita nastopa na Melodijah morja in sonca, kjer sta letos povabljena kot gosta, da skupaj s Tinkaro Kovač 10. julija v Avditoriju Portorož otvorita festival. 14. julija pripravljata tudi samostojni koncert v Kavarni Hiša na Travniku, ki leži v neokrnjenem delu čudovite narave v Dobu. Poleg tega bosta nastopila tudi 13. avgusta v Kulturnem centru Semič. Ostali datumi koncertov so na spletni strani 2bband.si.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...