― Oglas ―

Matjaž Derin: Če je želja dovolj močna, lahko dosežeš, kar si želiš

Letošnjega maja bo portal Muzikobala obeležil sedmo obletnico obstoja. Zamislili ste si ga kot interaktivno knjiž(n)ico glasbene scene slovenske Istre. Kako ste prišli na...
DomaNoviceBalladero osvežuje listo skladb za vroče dni s poletnim singlom "Potujem"

Balladero osvežuje listo skladb za vroče dni s poletnim singlom “Potujem”

Počitnice so pred vrati in tudi BALLADERO z novim singlom POTUJEM dodaja suverenega kandidata v nabor svežih novih poletnih »to morate slišati« skladb. Po zimski retro uspešnici Drugačen svet in spomladanski nabrito rokerski Najina tako poletno sezono odpira s sončno sočno zvočno poslastico.

- Oglas -

Nov singel je, za v prvi vrsti baladno naravnanega ustvarjalca, znova presenetljiva skladba, ki nas tokrat prijetno pelje v smeri uživaške eksotike in vztrajno zapeljuje z izdelanim, a nevsiljivim karakterjem. “Potujem” sveže, neobremenjeno in v ritmu valov pluje s polnimi jadri pop zanosa, na krilih svetlih tonov značilnega kitarskega ‘rifa’ (tokrat ga je prispeval kar brat Aljoša) ter globoko v ‘groove’ zasidrane ritem sekcije. Peščeno-plažno vzdušje zaokrožajo barvite klaviature, ob spremljavi karibskih jeklenih bobnov, ki lahkotno slikajo sproščujoče vzdušje neskončne velike modrine.

Seveda pa Balladero v svojem značilnem duhu tudi v polni poletni o(d)pravi stvari ne pušča plavati le na površju. Potop v ‘Potujem’, pod produkcijo katerega se je znova podpisal Balladerov stalni sodelavec Uwe Bossert (kitarist superskupine Reamonn), prinaša univerzalen motiv prevpraševanja ‘statusa quo’ oz. aktualnega stanja stvari, z upanja polnim pogledom proti obzorju, na katerem se rišejo lahkotnost, užitek, a tudi nove avanture. Zato je ‘Potujem’ vsekakor primerna in nadvse navdihujoča zvočna spremljava za vse vaše nove, nepozabne vroče spomine!

‘Potujem’ ob dovršeni zvočni podobi spremlja tudi nov videospot, v katerem Balladero v sodelovanju z mariborsko režiserko Saro Himelrajh in snemalcem Niko Črepnjakom (od)potuje nazaj v rodne kraje. Slikovite razglede, ki so ga navdihovali že v otroštvu pa z občinstvom deli tudi v družbi tistih (stvari) ob katerih je svojo glasbeno in življenjsko pot tudi začel. Od legendarnega dedkovega magnetofona do igrivega bratskega dueta, ki spominja na prve glasbene podvige v skupnih bendih ter magične idile prostranih zelenih polj in s cvetlicami posejanih travnikov na ravnicah in gričih Goričkega.               

Balladero je dober znanec radijskih valov in odrov, ki že od lanskega »koronskega« leta vzdržuje visok tempo izdaj novih singlov, s katerimi napoveduje tretjo dolgometražno ploščo, naslednico odličnih albumov Perfect You in Club Deuce. Plodoviti klavirski kantavtorski kreativec se je v svoji pestri glasbeni karieri podpisal pod vrsto žlahtnih in radijsko prisotnih skladb kot so Zlati časi, Ponesi me, Če bi, Le bdi in druge. Po lanski orkestrski turneji in nastopih na velikem odru Festivala Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom, se je maja letos z izvrstnim koncertom predstavil v oddaji  Izštekani, s Camerato Slovenskega mladinskega orkestra in gosti. Po koncertno pestrem poletju v okviru katerega bo nastopil tudi na festivalu Lent in drugih odrih, ga jeseni čaka tudi nastop v finalu slovenske popevke s skladbo Marelice. Obenem z različnimi producenti dokončuje skladbe za dolgo pričakovano novo ploščo.

Zasedba:
Dominik Bagola – Balladero: vokal, klaviature – wurlitzer, synthesizer, vocoder 
Florian  »Floh« Schanze – bobni
Lucas Fernandes – bas
Aljoša Bagola – kitara, sempli 
Uwe Bossert – Produkcija
Leo Waidosch – oblikovanje zvoka Gregor Zemljič – mastering

Balladero – Potujem
- Oglas -