Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Potnik, ki prepeva o spoštovanju soljudi

Potnik je naziv nove primorske zasedbe v slovenskem alternativnem rock okolju. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se zasedba trudi...
DomaNoviceAjda Stina Turek ustvarila pesem o poti, ki jo je prehodila

Ajda Stina Turek ustvarila pesem o poti, ki jo je prehodila

- Oglas -

Kot pravi pevka, njena aktualna skladba ‘Sijaj’ govori o sicer kratki poti, ki jo je prehodila in o sanjah, da bi nekoč stala na odru pred večtisočglavo množico. To ji je lani tudi uspelo.

Skladba je nastala že leta 2019, ko se je Ajda Stina Turek po zaključeni diplomi v Bostonu na Berklee College of Music preselila v New York. Besedilo za pesem je napisala Ajda sama, glasbo pa je napisala skupaj z Martinom Pogačarjem.

Nekaj časa je trajalo preden je objavila skladbo, saj nikoli ni bila zadovoljna z aranžmajem. Leta 2021 pa je med magistrskim študijem petja in glasbene produkcije na Berkleeju v Valencii spoznala angleškega producenta Joshuo Wheatleyja. On je k sodelovanju povabil še ameriškega rapperja Devina Malloya, ki je koproduciral in posnel še rap del.

V New Yorku sem spoznala, da je glasbeni svet in to, kar vidimo, ko gledamo uveljavljene glasbenike, pravljica, za nas začetnike pa garaško delo, ki ti pobere vso ustvarjalno energijo. Daleč od doma sem ugotovila, da si bolj kot uspeh, slavo in denar želim miru, umirjenega življenja in pristnih odnosov v ustvarjalnem okolju. Kljub temu, da sem spoznala, da nočem bit del “ameriških sanj” za vsako ceno, me to ni ustavilo. Sedaj že lani, leta 2022, sem prvič nastopila pred več kot 5.000 ljudmi v Valencii in to mi bo za vedno ostalo v najlepšem spominu,” pravi Ajda Stina Turek.

Besedilo in melodija: Ajda Stina Turek

Glasba: Martin Pogačar

Producent: Joshua Wheatley

Koproducent/Beat/Rap: Devin Malloy

Miks in mastering : Matej Gobec

- Oglas -

Glavni in back vokali Ajda Stina Turek

Klavir: Song Ah Chae

Kitara: Hugh Harsher

- Oglas -