Bogunov napovedali album z novim singlom

Datum:

Premiera videospota bo v torek, 8. novembra. Kot je za BOGUNOV že v navadi, so tudi tokrat k sodelovanju na singlu povabili zanimivega gosta, starosto slovenskega rokenrola Marka Heraka, basista legendarne skupine Pomaranča. Skladba, dolga dve minuti in pol, je napisana po klasičnih rokenrol standardih, ki pa se z moderno produkcijo, aranžmajem in besedilom izogne patetiki duha preteklosti. Že uvodni takti na bobnu nam dajo vedeti, da gre za čvrsto in odločno skladbo, ki aranžmajsko postopoma raste do konca skladbe in se konča z besedami “Pripremi dušu, ja ih sakupljam”. V besedilu je čutiti nekakšno zlovešče vzdušje, ki pa izgine, ko se poglobimo in ugotovimo, da gre pravzaprav za nabiranje duš, ki bi razumele to, o čemer BOGUNOV pojejo in si tako olajšale težo življenja, vedoč da nekje nekdo enako čuti in doživlja svet okoli sebe.

Za kamero in montažo videospota je poskrbela ekipa Production Lair, režijo in produkcijo pa Brnčič&M Agency d.o.o. Pesem Sakupljač perja je bila posneta letos poleti v Ljubljanskem studiu Evolucija. Glasbeni producent je Simon Jovanović, ki je v svoji dolgoletni karieri sodeloval z zvenečimi imeni, kot so Zmelkoow, Elvis Jackson, Helena Blagne, Dino Jelušić in mnogi drugi.

Pred dvema letoma je rock zasedba BOGUNOV, s tekstopiscem in pevcem Ognjenom Zeljićem na čelu izdala svoj prvi studijski album More bijesa, ki, kot so zapisali na portalu Rocker.si, temelji na zapuščini pripovedniškega rocka novega vala 80-ih. Prvenec BOGUNOV je nastajal kar 15 let, izdan je bil tik pred svetovno epidemijo, ki je preprečila načrtovano predstavitev albuma na koncertnih prizoriščih v regiji, kar pa so sčasoma nadomestili z zelo atraktivnimi live stream koncert–najbolj izpostavljen je bil koncert v Delavskem domu v Trbovljah. Vmes so gradili na prepoznavnosti, največ pozornosti pa so dobili od hrvaških poslušalcev ter poslušalcev v Srbiji. Letos poleti, dve leti po prvem albumu, je v studiu Evolucija v Ljubljani s producentom Simonom Jovanovićem začel nastajati drugi studijski album, ki bo pod okriljem založbe Dallas Records sočasno izšel v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Srbiji.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Enzo, se vidimo, ko bo čas!

Mnogo prezgodaj je zaradi bolezni umrl pevec in kitarist skupine Faraoni Enzo Hrovatin, avtor številnih zimzelenih uspešnic, s...

Lusterdam bodo drugi album izdali prihodnje leto

Lusterdam predstavljajo videospot za svojo nedavno izdano skladbo 'Suši'. Ker že skladba sama opeva ljubezen, vse od prvotne, čustvene...

Tinkara Kovač prihaja v Ljubljano!

Tinkara Kovač bo jutri, 2. decembra, ob 20. uri nastopila v Skalni dvorani na Ljubljanskem gradu. Njen novi album...

Jernej Zoran: Za boljši svet lahko poskrbi prav vsak!

Dolenjski glasbenik je te dni na radijske postaje poslal skladbo 'Free', ki je nekakšna budnica k stvaritvi lepšega,...