Flirrt predstavljajo svojo 120. pesem in napovedujejo koncert

Ena naših najžlahtnejših pop skupin, ki se je v anale zapisala s hiti, kot so ‘Romeo & Julija’, ‘Ko je ni’, ‘Njena balada’, ‘V mojem telesu’ in ‘Inja’ vas ob 25-letnici delovanja vabi na koncert v ljubljansko Festivalno dvorano (na voljo le še nekaj vstopnic), še prej pa predstavlja novo pesem ‘Ko leživa’ – 120. v njihovi četrt stoletja dolgi karieri.

Potem ko je lani z novo verzijo zimzelenčka ‘Romeo in Julija’ za tri tedne zasedla vrh lestvice najbolj predvajanih skladb v Sloveniji in pomlad pobarvala s hitom ‘Kako si kaj?’, skupina Flirrt na radie pošilja novo pesem ‘Ko leživa’ – s katero se vrača k svojim glasbenim koreninam.

“To je zelo čustvena in osebna pesem,” pravi avtor in pevec skupine, Rok Lunaček. “Zame je to, da bi nekdo v tem svetu ostal sam, brez sorodne duše, nekaj najbolj bolečega, kar si lahko predstavljam. Cela pesem je poklon iskanju nekoga, ki je pravi za nas v tem življenju in trenutku, ko nas ta oseba najde in doda smisel našemu celotnemu bivanju.”

Zelo neobičajno za naš prostor je, da skladbo ‘Ko leživa’ podpisujeta kar dva prekaljena producenta: Blaž Hribar in Krešimir Tomec. “Posebno je verjetno tudi to, da smo za to skladbo postavili kar 6 različnih aranžmajev, preden smo se odločili za tega, ki ga boste lahko slišali 11. novembra. Morda sem kompliciral … Ne vem. Ta pesem mi toliko pomeni. Vmes je bila verzija zgolj ob klavirju, potem ena zelo zelo rockerska, pa ena precej elektronska … Vse so nam bile všeč, a končna je nekako najbolj Flirrt. Ravno prav kitar in ravno prav čustev v prostoru. Res nam je všeč.”

Kot vselej je tudi tokrat premikajoče se slike kotalil z nami režiser in scenarist Rok Breznik. In tudi tokrat sta preslikavo življenja skozi ples izrisala izjemna Žan Roj in Monja Lorenčič. Pristen intimen odnos in ultimativno ljubezen sta morda s plesom še lepše uprizorjena, kot če bi v videospotu mi podarili vrtnico ali zakotalili romantiko v kakšni že večkrat videni smeri. Paše nam, da smo zgolj pripovedovalci,” pravijo glasbeniki. “Vse tri scene, gozd, urbani vrh stolpnice in na koncu, spalnica, vsi ponazarjajo, da geografija ne omejuje ljubezni in da je le pristen stik tisti, ki spreminja krajino le te – seveda na lepše.”

Flirrt dodajajo še: “Pesem bomo prvič odigrali v živo v šovu V PETEK ZVEČER 11. novembra, pravo verzijo – tisto našo, pa boste lahko zares prvič v živo slišali 25. novembra v ljubljanski Festivalni dvorani. Tam bomo ‘odprli elektriko’ še piko bolj kot v studiu!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Paul Grem dočakali sneg in videospot za ‘Hladen dan’

Primorci Paul Grem so pred dnevi predstavili še videospot za njihovo aktualno skladbo 'Hladen dan' s prvenca 'Luč...

De Liri predstavljata nov ljubezenski singel

Kot povesta De Liri, gre za njuno prvo pesem z ljubezensko tematiko, čeprav se lahko navezuje tudi na...

Ruski vohun v novi preobleki z Borutom Maroltom!

Nieti so se na slovenko punk sceno znova vrnili konec leta 2019 in po novih koncertih, a žal...

Ajda Stina Turek ustvarila pesem o poti, ki jo je prehodila

Kot pravi pevka, njena aktualna skladba 'Sijaj' govori o sicer kratki poti, ki jo je prehodila in o...

Mate Bro na solo poti

Kaj imajo skupnega Da Phenomena, Okustični in BRO? Oziroma koga? Gonilna sila in ključna oseba vseh omenjenih zasedb...

Žiga Deršek zapel ženi Evi

Žiga Deršek po krajši pavzi predstavlja novo skladbo NEKAJ JE V TEBI, ki jo je kot zaobljubo premierno...

I.C.E. postali polnoletni

I.C.E., band z markantno pevko Renato v ospredju, se v novem letu pripravlja na velike stvari. Po osmih...

Alex Volasko z novo skladbo Zatišje

Alex Volasko predstavlja novo skladbo 'Zatišje', ki je tudi nosilna pesem glasbenega albuma, ki ga je izdal pred...