Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

David Morgan: Za glasbenike in kulturnike je ta čas zdaj velika preizkušnja

"Gre za kvalitetno glasbo. Želimo si delati na kvaliteti izvajalcev in zadovoljstvu ter raznolikosti občinstva. Enkrat na mesec bomo gostili cover bande, tribute bande,...
DomaNoviceBrata Žigan in Kristijan Krajnčan pripravljata prvi skupni album

Brata Žigan in Kristijan Krajnčan pripravljata prvi skupni album

- Oglas -

Brata Žigan in Kristijan Krajnčan pripravljata svoj prvi skupni album, zdaj pa sta nam postregla s skladbo ‘Snežinke Pepela’.

Snežinke pepela je mistična skladba, ki poslušalce vodi preko dimenzij prostora in časa. Čudovito besedilo Milana Dekleve se staplja z glasbo Kristjana Kranjčana. V njej se subtilno, preko glasbenih, v videu tudi preko plesnih elementov, prepletajo nasprotja; smrt in rojstvo, začetek in konec, gibanje in mirovanje, polnost in praznina,” je pesmi povedala doc.dr.psihologije in glasbenica Katarina Habe.

 “Ne vem, kaj me je preplavilo včeraj, ko sem prisostvoval temu, ampak bilo je močno, “overwhelming”. Hudo močno!” pa je izkušnjo poslušanja opisal režiser in koreograf Matjaž Farič.

O Žiganu in Kristijanu:

Žigan Krajnčan je glasbenik, plesalec, koreograf, režiser, igralec in performer, ustvarjalno razpet po različnih koncih sveta in razvija idejo integralnega ustvarjanja, pri čemer vselej stremi k širjenju, zlitju in potiskanju žanrskih ter stilnih meja. Ustvarjalna pot ga je v uspešni in z več nagradami oplemeniteni karieri vodila v ZDA, na Kitajsko, po Evropi in Afriki, kjer je spoznaval različne kulturne vzorce, jih v zanj značilni odprtosti vpijal, premišljal in vnašal v lastne umetniške projekte. Inovativno je razvil tudi solo nastop, v katerem sočasno poje, beatboxa in pleše, kar je posebnost celo v svetovnem merilu. Širši publiki se je leta 2021 predstavil v šovu Slovenija ima talent in si prislužil zlati gumb žirije.

Kristijan Krajnčan se uveljavlja kot eden najvidnejših evropskih glasbenikov svoje generacije. Virtuoz tako na violončelu kot na bobnih, skladatelj in filmski ustvarjalec je prejemnik številnih nagrad na vseh področjih svojega ustvarjanja. Izdal je štiri albume s solo projektom DrummingCellist, sodeloval pri 52 albumih, koncertiral v več kot 25 državah v Evropi, Ameriki, Aziji in Afriki, ter ustvaril glasbo za več filmskih, gledaliških, interdisciplinarnih ter plesnih projektov.

- Oglas -