Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Andraž Hribar: “Prepustil sem se toku kreativnosti!”

Vaša šesta avtorska plošča nosi naslov 'Čas je'. Ne bom vas vprašala, čas za kaj, ker se mi zdi, da je to najbolj pogosto...
DomaNoviceSkupina BOOOM! izdala prvenec

Skupina BOOOM! izdala prvenec

- Oglas -

Skupina BOOOM! je izdala prvenec ‘Odiseja’, že v četrtek pa bodo album v zvoku in sliki v živo z bendom predstavili na valovih Radia Koper.

Potem ko so v začetku leta dvignili precej prahu z odmevnimi nastopi na festivalu Una voce per San Marino (5. mesto med več kot 800 tekmovalci iz 31 držav) so Luka, Patrik in Matevž medijsko pozornost izkoristili za najavo izida svojega prvega albuma. Še bolj kot pesem ‘Dance Like This’ je zvok plošče nakazal singel ‘Avantura’, zdaj pa lahko na vseh spletnih glasbenih platformah ‘Odiseji’ končno prisluhnete v celoti.

“Pravzaprav obstajata dve verziji albuma ‘Odiseja’. Prvo smo ustvarjali približno dve leti, a nismo bili zadovoljni s tem, kako zveni. Ravno takrat smo se tudi povezali s producentom Matejem Pečaverjem, ki nam je rekel, da naj ne razmišljamo preveč, ampak samo pišemo, kar prihaja iz srca. In tako smo v enem mesecu spisali 40 novih pesmi, med katerimi je bilo tudi devet slovenskih, ki so se uvrstile na končno verzijo albuma.”

Ustvarjalni proces je bil intenziven. Studio so si uredili pri Luki in delali vsak dan od 9h do 1h zjutraj. Po dobri pripravi so za snemanje večine inštrumentov potrebovali le dan ali dva, hitro pa so posneli tudi vokale: “V ustvarjanje smo vključili tudi naše spremljevalne glasbenike. Inštrumente so odigrali člani našega benda, tako da smo se še bolje povezali z njim.” Bend sicer sestavljajo bobnar Matic Kovačič (ustanovni član in soavtor prvih hitov Joker Out), kitarist Tilen Jan (Fat Butlers), klaviaturist Marko in basist Jernej Žavbi (Žavbi Brothers) ter kitarist Rok Šenk (nastopa tudi s skupino Flirrt).

“Zanimivo je, kako se je čisto organsko album zložil skupaj kot nekakšno potovanje. Prva pesem na plošči je ‘Avantura’ in zadnja ‘Odiseja’. S tem, da smo ‘Odisejo’ napisali med prvimi, ‘Avanturo’ pa kot čisto zadnjo pesem. Za povrh se grška abeceda začne z alfo in zaključi z omego, ‘Avantura’ je postavljena v H duru, ‘Omega’ pa v H molu in deluje kot inverzija. Prva je optimistična, malo naivna, zadnja pa ima malo bolj ‘kisel’ priokus, ki ga dobiš, ko skozi potovanje spoznaš svet. Skratka, ta album ima glavo in rep, poslušalca popelje skozi zgodbo in mu na koncu tudi nekaj pusti.”

- Oglas -