― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNoviceEva Pavli piše Sreči, ob tem pa ni pozabila na glasbo: njen...

Eva Pavli piše Sreči, ob tem pa ni pozabila na glasbo: njen zadnji projekt nosi naslov ‘Mižim’

Eva Pavli je glasbenica in vsestranska umetnica, ki smo jo že spoznali kot članico skupine Tosca Beat, pa tudi kot avtorico in pevko himne Evropskega prvenstva v odbojki 2019.

- Oglas -

Tokrat Eva pripravlja multidisciplinaren projekt – Sreči – ki sestavlja kratek film, slikarsko razstavo, pesniško zbirko in glasbeni EP. Projekt, ki se bo v celoti razkril v obdobju naslednjih nekaj mesecev, najavlja skladba Mižim.

Ko smo lani glasbeniki ostali brez nastopov in publike, sem se poglobila vase in nastal je cikel petih skladb, s skupno rdečo nitjo – iskanje sreče. EP sem po eni od pesmi naslovila ‘Sreči’, naslov pa je prispodoba za pisanje pisem sreči. Sreča je v tem primeru dobila osebnost, saj je vse, kar sem ustvarila, posvečeno Njej,” idejo projekta razkrije Eva Pavli.

V svojem projektu Sreči je Eva povezala ustvarjalce z različnih področij umetnosti. Pri uvodni pesmi Mižim, ki združuje moderno pop produkcijo, svežo energijo in močno sporočilo, je sodelovala s pesnico Zalo Nežo Zajc in s producentom Hugom Smehom, ki se podpisuje kot Hyu. O sodelovanju Eva pove: »Besedilo sva napisali z mlado pesnico Zalo Nežo Zajc, katere pesniška zbirka bo v okviru projekta Sreči izšla jeseni. Cel EP je produciral eden najopaznejših mladih producentov, Hugo Smeh – Hyu, s katerim sva v studiu takoj našla skupni glasbeni jezik ali kot bi rekel on sam, sva se dobro “sonično” ujela. Všeč mi je njegov svež pristop do ustvarjanja glasbe.«

Življenje je kratko, v iskanju sreče čas hitro beži mimo nas in radi pozabimo, da je treba živeti tukaj in zdaj. Morda imamo srečo pred nosom. Mogoče nanjo prevečkrat čakamo pa je že tu, pred nami in v nas samih. Ne smemo mižati, saj bo življenje steklo mimo,” sporočilo skladbe Mižim pojasni Eva.

Zavedam se, da imamo umetniki glas, da lahko širimo ideje v svet. Navsezadnje je umetnost tista, ki bogati življenje in mu daje smisel. Pesem ‘Mižim’ zato posvečam vsem glasbenikom, ki s(m)o v zadnjem letu ostali brez nastopov in publike. V nas pa še vedno tli močna ustvarjalna energija. Mižim je prispodoba za čakanje in hkrati spodbuda, da ne nehamo ustvarjati. To je del naše poti do sreče. Če ne ustvarjamo, smo neizpolnjeni,” še pove Eva, ki se želi s skladbo in celotnim projektom ‘Sreči’ še bolje predstaviti kot razmišljujoča in kritična umetnica, ki ustvarja in združuje več področij umetnosti.

- Oglas -