Festival ‘Poletje z biseri’ se vrača

Datum:

Festival bo odprla popularna slovenska hard rock zasedba Šank Rock. Člani skupine, ki bo prihodnje leto praznovala 40-letnico delovanja, bodo na festivalu svoj mavrično rokerski repertoar predstavili v intimnejši (akustični) različici.

Drugi festivalski večer bo zaznamoval nastop zasedbe Tabu, ki je v triindvajsetih letih v slovensko glasbeno krajino vnesla vrsto uspešnic. Jagodni izbor skladb iz vseh obdobij skupine bo na festivalu zazvenel z uživaškimi akustičnimi aranžmaji.

Biserno ogrlico bosta z razmišljujočimi glasbenimi impresijami razsvetlila mlada dolenjska pevka in avtorica z umetniškim imenom Lamai in glasbenik, ki s svojimi dovršenimi pop skladbami, obogatenimi s tenkočutnimi besedili in močnim avtorskim izrazom ter zapeljivim vokalom poslušalca zazibajo v sen – Bort Ross.

Zadnji julijski sredin večer je rezerviran za bluesovsko hrepenenje, funkovsko ležernost, rockovsko-psihadelične note, countryevsko melodiko in soul pridih – za Prismojene profesorje bluesa. Koncertni večer bodo otvorili domači asi, ki so v zadnjem letu ničkolikokrat prearanžirane blues rock standarde uspeli nadgraditi z originalno avtorsko glasbo – Paul Grem.

Na letošnji festivalski ogrlici bo nastopila tudi pevka, igralka in umetnica tisočerih talentov Tiziana Tosca Donati – Tosca. Njenim pevskim sposobnostim in strasti, ki jih vnaša v svoje interpretacije, smo bili lahko priča tudi med sedemdeseto izdajo festivala v Sanremu, kjer je febraurja lani nastopila že sedmič.

Sledil bo koncert treh zasedb združenih v eno. Z odra bo slišati muziciranje logaških glasbenikov, ki na svojstven način koketirajo s country glasbo, zlepljeno z vplivi americane, indieja in popa – Fed Horses, pa folkrokersko amebo, ki sliši na ime Čedahuči ter basista Anžeta Langusa Petrovića – Dagija, ki je nedavno izdal svoj avtobiografski album.

Tudi tokratni bo festival zaključil duet. Slečena in razgaljena bosta festivalski program sklenila Tokac in Hamo. Pevca in glavni ustvarjalni sili njunih glasbenih zasedb bosta preko izbranih skladb obujala spomine, menjavala vloge, razkrivala svoje dogodivščine in glasbena pričakovanja, predvsem pa v intimnem vzdušju spregovorila o zakulisju glasbe, ki je blizu vsem nam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Tudi letošnji festival Melodije morja in sonca prinaša spremembe

Organizatorji festivala Melodije morja in sonca v Restavraciji Marina Portorož so predstavili novosti in nadgradnjo letošnje edicije, izbrane...

Flirrt bodo 25-letnico obeležili s koncertom

Skupina je v svojem delovanju nanizala številne uspešnice kot so Romeo & Julija, Ko je ni, Njena balada,...

Hamo & Tribute 2 Love v Križanke prvič v letu lubezni in mesecu ljubezni

Ljubezen, po dveh letih razslojevanja, deljenja in prepira potrebujemo bolj kot kadarkoli: ''Cel svet ta trenutek ogromno sočutja...

Shamballa vabi na predbožični koncert

V sredo, 22. decembra, bo Shamballa z glasbo in meditacijo prišla kar v vašo dnevno sobo. Odločili so...