Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Potnik, ki prepeva o spoštovanju soljudi

Potnik je naziv nove primorske zasedbe v slovenskem alternativnem rock okolju. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se zasedba trudi...
DomaNoviceAlbum 'Iz4Kani skorlajv' je zunaj!

Album ‘Iz4Kani skorlajv’ je zunaj!

Hamo & Tribute 2 Love so pretekli konec tedna v svet poslali nov album 'Iz4Kani skorlajv'. Album je izšel v digitalni različici in na vinilu, uraden dan izida pa je bila sobota, 19.6.2021, na dan njihovega prvega (in razprodanega!) koncerta po dolgem času.

- Oglas -

Album ‘Iz4Kani skorlajv’ je na nek način album iz karantene. Njegova pot do občinstva sega pravzaprav v leto 2019, ko je izšel album ‘4K’. Ker je bil že čas, da Hamo & Tribute 2 Love predstavijo tudi akustični pogled na lastno muziko in ker se je tej želji banda odzvalo tudi občinstvo. Kmalu se je bandu zimski čas zapolnil z akustičnimi koncerti. In ker je bil album ‘4K’ še svež, je bilo logično, da bodo na teh koncertih igrali prav akustične različice skladb iz pravkar izdanega albuma. Hamo & Tribute 2 Love so izklopili kable, se vrnili k osnutkom skladb, jih slekli in preoblekli v novo, akustično različico. Prvi izštekan koncert se je zgodil v Štihovi dvorani Cankarjevega doma. In ker je bil koncert tako dober, surov in tako nenavadno magičen, so Hamo & Tribute 2 Love po njem sklenili, da bodo prihajajoče koncerte snemali in izdali live album. Dva koncerta sta se sicer res še zgodila, a materiala jim ni uspelo posneti, nato pa so se naša življenja ustavila. Hamo & Tribute 2 Love so tako naredili edino, kar so lahko –  skladbe za album ‘Iz4Kani skorlajv’ so v živo posneli  v studiu, brez občinstva. ”Ni lajv, je pa skor lajv. Kot leto življenja z virozo. Ni življenje, je pa skor življenje. Dokument časa,” o albumu pravi Matevž Šalehar – Hamo.

Na album, ki je 19. junija izšel na vinilu in v digitalni različici, so Hamo & Tribute 2 Love umestili 8 skladb, ki jih v svoji studijski različici že poznate. Prva med njimi je ‘Lažnivec (Povej ej)’, ki jo je bend v svet poslal pred kratkim kot prvi single iz albuma. Lažnivcu sledijo še skladbe ‘Naprej’, ‘Prva vrsta’ in ‘Zbudi me iz dna’ na strani A, na strani B pa najdete nove, skorlajv različice skladb ‘Ta zadn zemljan’, ‘Pomlad’, ‘Svoboda’ in ‘Lepe stvari’.

Na dan izida albuma ‘Iz4Kani skorlajv’ so Hamo & Tribute 2 Love po dolgem času stali na odru. Kljub še vedno veljavnim omejitvam glede števila obiskovalcev se pravzaprav ni slišalo, da je pred odrom manj ljudi, kot bi jih lahko bilo. Razprodanega koncerta se je res udeležilo dobrih štiristo ljudi, a slišati je bilo, kot da jih pod odrom stoji vsaj še štirikrat toliko.

Na albumu ‘Iz4Kani skorlajv’ sodelujejo:
Matevž Šalehar – Hamo – vokali in kitare
Denis Horvat (Duki) – instrumenti s tipkami in vokali
Uroš Škerl Kramberger (Hipi) – bas in baske
Martin Janežič (Buco) – bobni, tolkala in požvižgavanje
Peter Dekleva – kitare, čarovniške storitve
producent in mastering – Drago Popovič
fotografije – Marko Alpner
oblikovanje – Maša Bogataj

Pred Hamo & Tribute 2 Love je koncertov polno poletje. Prisluhnete jim lahko:

26.06. – Čarobno mesto, Domžale
17.06. – Soboški dnevi, Murska Sobota
01.07. – Festival Lent, Maribor
02.07. – Rock Dravograd, Dravograd
08.07. – Letno gledališče Limberk, Griže
10.07. – Pivo in cvetje, Laško
17.07. – Wkrwglca, Sežana
23.07. – Grajski park, Polhov Gradec
24.07. – Kostanjevica na Krki
06.08. – Letno gledališče Khislstein, Kranj
14.08. – Letni kino Arrigoni, Izola
27.08. – Poletje v Špitalu, Celje
28.08. – Dvorec Lanthieri, Vipava

Za nove koncertne termine pa spremljajte spletno stran skupine.

- Oglas -