― Oglas ―

Jan Baruca: »Z vsem, kar znam, skušam biti vsak dan boljši!«

Marsikdo si brez glasbe ne predstavlja življenja. Pa veš, koliko različnih poklicev je povezanih z njo? Precej! Kot prvega predstavljam delo glasbenega producenta. Ta...
DomaNoviceFolk Idoli pojejo o "tistem početju"

Folk Idoli pojejo o “tistem početju”

- Oglas -

Skladba Tisto početje je tretja v nizu izdanih singlov, ki se počasi zlagajo v končni mozaik prvega albuma skupine Folk Idoli, ki bo izšel predvidoma jeseni.


Ker ostajajo zvesti legendarnemu ljubljanskemu studiu Metro, je tudi ta skladba nastala v tem okolju. Naveza s tonskim mojstrom Nikom Pircem in producentom Denisom Horvatom počasi dobiva krila in kot pravijo fantje, se zdi, da od skladbe do skladbe dobivajo večji zagon, razpoznaven, morda celo ikoničen zvok v celoti, sama kvaliteta pa tako aranžmajsko, kot tudi skozi vidik sporočilnosti samo še raste.

Avtor skladbe v celoti in hkrati producent je Denis Horvat (Hamo&Tribute2 Love). Po prvem poslušanju osnutka skladbe nas je njeno bistvo takoj ‘’zadelo’’, potrebna iskrenost in interpretacija pri sami izvedbi tako ni bila pretiran zalogaj.


Skladba govori, tako kot tudi vse ostale skladbe zasedbe, o ljubezni. O ljubezni, razočaranju ter mešanih občutkih v partnerskem odnosu. Torej, govori o stvareh, ki prej ali slej doletijo vsakega smrtnika.

- Oglas -