― Oglas ―

Leonart: Ko je muzika je več kot instant polenta

Leonart‌ ‌je ‌pop-rock‌ ‌glasbena‌ ‌skupina‌ ‌iz‌ ‌Maribora‌, ki  ‌igra‌ ‌avtorsko‌ ‌glasbo‌ ‌s‌ ‌ slovenskimi‌ ‌besedili.‌ Kot pravijo, so ‌‌skozi‌ ‌leta‌ ‌skupnega‌ ‌muziciranja‌ ‌svoje‌ ‌odnose‌...
DomaNoviceJure Lesar bo nastopil v Kinu Šiška, novi album napoveduje s pesmijo...

Jure Lesar bo nastopil v Kinu Šiška, novi album napoveduje s pesmijo ‘Si kaj utrujena’

- Oglas -

Jure Lesar nadaljuje pot, ki jo je začrtal s prvim studijskim albumom Zemljin sin, kjer je poetično zavedanje sveta, ki nas obkroža, povezal s toplim organskim zvokom. Drugi studijski album glasbenika in avtorja iz Obale, ki nosi naslov Je kaj novega, bo izšel 25. februarja 2021. Tokrat Jure obravnava večni odnos med moškim in žensko, ki na pretanjen način pripoveduje zgodbo o začetni zaljubljenosti, do vmesnih trenj, razhoda in na koncu –  odpuščanja.

Izid albuma napoveduje s singlom ‘Si kaj utrujena’, ki ga je Jure predstavil že na septembrskem koncertu v Cankarjevem domu ter v jutranjem koncertu na Valu 202, vendar le v akustični izvedbi. Skladba, ki z lirično vsebino drži empatičen dialog med partnerjema, med moškim in žensko, je po naključju ujela tudi zeitgeist današnjega časa.

Juretovi  ljubezni do poezije in glasbe se v ustvarjanju glasbe in vizualnih podob pridružuje ekipa prijateljev, glasbenikov in ustvarjalcev iz Pirana; Denis Horvat je klaviaturist in producent, Vasko Vidmar (piranski slikar in umetnik, oblikovalec ovitkov albumov in v ekipi ustvarjalcev Juretovih videospotov), Martin Belac (režiser in snemalec) ter Janez Volmajer, fotograf, montažer in spremljevalec benda. Jure je z ekipo prijateljev in ustvarjalcev ponesel glas Primorcev iz Obale naravnost čez Črni kal.

Obalni kantavtor bo drugi album predstavil v polni bendovski postavi 4. marca v Kino Šiška.

- Oglas -