Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Jan Baruca: »Z vsem, kar znam, skušam biti vsak dan boljši!«

Marsikdo si brez glasbe ne predstavlja življenja. Pa veš, koliko različnih poklicev je povezanih z njo? Precej! Kot prvega predstavljam delo glasbenega producenta. Ta...
DomaNoviceInfected: Ostajamo neobremenjeni

Infected: Ostajamo neobremenjeni

Skupina Infected je objavila novo skladbo 'Brez dotika' in jo pospremila z odličnim retro videospotom.

- Oglas -

Gre za prvo skladbo, ki hkrati naznanja novo obdobje četverice s Ptuja. Po letih kaljenja na različnih glasbenih natečajih so leta 2018 izdali album Kolaž, ki so ga zaobjeli s singlom Bejbi. Skupina ima za seboj nekaj odmevnih nastopov – med drugim tudi nastop na hrvaškem festivalu INmusic leta 2019.

Tokrat nam Infected predstavljajo pesem o končani ljubezni. Besedilo je napisala pevka Katja Vučković Zinrajh, glasba pa je delo ostalih članov v skupini (Gašper Bračič, Taja Islamovič, Jure Kovačič).

Taja Islamovič, kitaristka zasedbe in soavtorica glasbe, je pojasnila ozadje ob nastajanju nove pesmi: “Brez dotika je prva skladba, ki smo jo izdali kot štirje. Potrebovali smo nekaj časa, da smo ugotovili, kako nadaljevati v spremenjeni zasedbi, kako nadomestiti manjkajočo kitaro, še vedno sicer iščemo svoj zvok in sporočilnost, a stvari postajajo vse bolj jasne. Ostajamo neobremenjeni, po skladbah sodeč včasih malo zasanjani, spet drugič rastemo skozi ljubezen.”

Pevka zasedbe Katja Vučković Zinrajh, ki je tudi avtorica besedil, nam je pojasnila, da za sporočilom pesmi ni globokega ozadja, ampak to občutje, ki ga pripovedujejo, lahko opišemo kot čustveno stanje, ki nastane, ko se prekine nekaj, kar nam je veliko pomenilo.

V ozadju skladbe Brez dotika ni nobene pretirane filozofije. So čustva, ki nas prevzamejo, ko ednina postane dvojina. Vez se (s)trga in domačnost preglasi praznina. Sporočilnost skladbe je precej očitna, a z videospotom smo se želeli oddaljiti od te predvidljivosti. Idejno zasnovo videospota smo v celoti prepustili mladi ekipi s Saro Ivanov in Fabrisom Šulinom na čelu. Voda je vezni simbol, navsezadnje ima vsak konec svoj začetek.

- Oglas -