Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Boštjan Velkavrh: večni optimist, zazrt v prihodnost

Smo tik pred festivalom Melodije morja in sonca. Ga spremljaš, kakšen je tvoj odnos do festivalov na splošno in do tega festivala, ki je...
DomaNoviceJoker Out navdušili Barcelono

Joker Out navdušili Barcelono

- Oglas -

Kar že vedo njihovi domači in regionalni navijači, zdaj odkriva še Evropa: Joker Out je odličen bend z nalezljivo energijo, ki ga preprosto moraš imeti rad. Novo priznanje prihaja od združenja neodvisnih založb: bend je eden od vročih izvajalcev leta.

Za Jokerji je nepozabnih 72 ur, v katerih je bilo sila malo časa za spanje. V Na prvem uradnem ogrevalnem dogodku za Pesem Evrovizije so fantje opravili preko 25 intervjujev, popili kavo z igralcem Darkom Peričem iz kultne serije La Casa de papel (Money Heist), driblali ena na ena z našim bivšim NBA-jevcem Boštjanom Nachbarjem, s svojo energijo in navihanostjo navdušili kolege iz cele Evrope in medije, ki se strinjajo, da Slovenija že dolgo ni na Evrosong poslala tako vročih izvajalcev, pripravila srečanje za španske fene, se sprehodila po azurni preprogi in prvič izvedla pesem ‘Carpe Diem’ pred desettisočglavo množico.

Bilo je naporno, saj je bil naš urnik zelo zgoščen. Vsi nam govorijo, da je Slovenija letos opazna in prijetno presenečenje. Za turizem smo imeli le toliko časa, da smo skočili do Sagrade familije in na pravo špansko paelo, pa še teh dveh stvari nismo uspeli narediti v polni zasedbi. Če strnemo: štart je bil odličen, spoznali smo proceduro in utrip teh dogodkov, organizatorji so se izkazali z medijsko pokritostjo dogodka in prva pot je bila vsekakor vredna vložka našega časa, denarja in energije,” so Jokerji strnili misli po obisku Barcelone.

SLEDI ŠE BOLJ RAZGIBAN TEDEN

Najpomembnejši dogodek v zvezi z Jokerji ta teden bo petkov izid angleške verzije pesmi ‘Carpe Diem’ pod okriljem založbe Universal.

A do takrat Jure, Jan, Bojan, Nace in Kris ne bodo mirovali. Že v torek letijo v Liverpool, kjer bodo posneli video za naslednji singel. Aprila izide pesem ‘New Wave’, angleška priredba hita Novi val, v katerem se jim bo pridružil tudi z grammyjem okiteni ikonični glasbenik Elvis Costello. O tem, kako je mojster opazil mladi bend iz Slovenije in se odločil za sodelovanje pa kaj več ob izidu pesmi, ki je z novo preobleko dobila tudi malce drugačen ‘vajb’. V Liverpoolu jih čaka tudi nekaj medijskih aktivnosti, izstopa gostovanje na Radiu BBC.

Vikend bodo preživeli na naslednjem erovizijskem ogrevanju v Varšavi, že v nedeljo pa letijo naprej v Tel Aviv.

NA RADARJU GLASBENE INDUSTRIJE

IMPALA, največje združenje neodvisnih glasbenih založb na svetu, je objavilo vsakoletni seznam, s katerim izpostavlja 100 vročih prihajajočih glasbenih izvajalcev v Evropi. Letos je na seznam ‘100 Independent Artists To Watch in Europe’ uvrščena tudi skupina Joker Out. Družbo jim recimo delata tudi vroč britanski bend Wet Leg.

- Oglas -