Znana imena nastopajočih na 43. festivalu Melodij morja in sonca!

Organizator festivala Melodije morja in sonca Avditorij Portorož-Portorose objavlja 14 izbranih skladb in izvajalcev, ki bodo v nedeljo, 7. julija, nastopili na 43. festivalu...

― Oglas ―

Andraž Hribar: “Prepustil sem se toku kreativnosti!”

Vaša šesta avtorska plošča nosi naslov 'Čas je'. Ne bom vas vprašala, čas za kaj, ker se mi zdi, da je to najbolj pogosto...
DomaNoviceKatja Korošec zapela Žanu Papiču

Katja Korošec zapela Žanu Papiču

Katja Korošec predstavlja novo skladbo in videospot TI SI TA, v katerem kot 'Bonnie' svojemu 'Clydu' Žanu Papiču razkrije, kako daleč bi šla za njuno ljubezen. Istočasno izdaja tudi istoimenski album, ki si ga je podarila za svoj 30. rojstni dan.

- Oglas -

Simpatično Štajerko Katjo Korošec smo spoznali lani, ko je v času političnih kampanj v svojem prvencu hudomušno prepevala ‘Levo in desno, nimam pojma, kam vodi me srce‘. Tokrat je mlada pevka za prvi april, ko je praznovala 30. rojstni dan, razkrila prihod nove skladbe ‘Ti si ta’, a z izidom počakala do danes “da ne bi kdo mislil, da je prvoaprilska šala (smeh)“.

Novo skladbo sta zanjo tudi tokrat ustvarila priznana glasbenika, Rok Lunaček (besedilo) in Nino Ošlak (glasba in aranžma), izbor glasbenega stila pa prepustila Katji. “Ko sem Ninu predlagala ta stil, se je sprva kar malce upiral, a kasneje na mojo srečo popustil. Glasbeno je pesem namreč tipična jaz. To je moj stil in njen izid sem želela povezati z zame pomembnim trenutkom. Mislim da je 30. rojstni dan popoln.”

Kot pravi Katja, je sporočilo jasno: “Ko najdeš pravo osebo, te ni ničesar več strah. Vse je tako preprosto, čarobno in končno si lahko to, kar si. Ni te strah narediti kakšne nore stvari in seveda, za to osebno bi bil pripravljen iti na konec sveta.” Koliko ‘norosti’ je za ljubezen pripravljena storiti, lahko preverite v priloženem videospotu, pod katerega se tokrat podpisuje Niko Karo.

Videospot prikazuje ljubezensko zgodbo nekdaj zloglasnega kriminalnega para ‘Bonnie & Clyde’, pri čemer tokrat vlogo ‘Clyda’ odigra popularni slovenski komik Žan Papič. “Ko smo iskali soigralca, sem v glavi imela samo njega. Mislim, da imava kar nekaj skupnih lastnosti in da sva oba tudi malo ‘odpičena’, kar vsekakor poenostavi sam proces snemanja“, razloži Katja, ki z Žanom že leta prijateljuje tudi v zasebnem življenju.

Snemanje je potekalo na različnih koncih Slovenije, s čimer so želeli izpostaviti, da je Bonnie zanj pripravljena iti povsod, tudi v najbolj nore kraje, na konec sveta. A kot smo izvedeli, v njem Katja premika tudi osebne meje, saj jo lahko med drugim vidimo v oprijetem roza kombinezonu in ujeto v ognju.  

Mislim, da sem Žanu več kot očitno pokazala, da bi zanj naredila vse (smeh). Prezebla sem ležala na tleh, zanj stopila tudi v krog ognja (smeh). A po drugi strani je tudi Žan zame splezal na vrh previsoke ograje,” pravi Katja Korošec.

Žan je na drugi strani smeje priznal, da je bil na trenutke ‘klasični moški’: “Priznam, da sem se najbolj razveselil vožnje oldtajmerja. Mislim, kdo se je ne bi! Medtem ko je mogla Katja res delat in skrbet, da sva izpadla super, sem jaz preprosto užival v vožnji. Klasično moško – bolj ga zanima avto, kot ženska! (smeh). A šalo na stran, snemanje je bilo res odlično speljano. Ekipa je vedela, kaj želi. Bili smo hitri, efektivni, končno pa sem tudi videl, kako prideš na igrišče gimnazije Šentvid, ki je med dvema obvoznicama! (smeh)

Kam vse je Žan popeljal Katjo, preverite v vidospotu:

ALBUM – DARILO ZA 30. ROJSTNI DAN

- Oglas -

Skladba istočasno razkriva izid Katjinega prvega albuma ‘Ti si ta’, za katerega sama pravi, nosi globlji pomen. “Glasba me je na eni točki rešila, me potegnila iz brezna in mi dala nov zagon. Z razlogom vsi govorimo, da je glasba terapevtska. Album je tako moje darilo sebi ob 30. rojstnem dnevu. V rokah imam svoj trud in dokaz, da so sanje uresničljive.”

Na njem tokrat najdemo šest skladb, med katerimi je poleg lanskoletne ‘Levo in desno‘ in trenutne ‘Ti si ta‘ tudi duet z Ožbejem Ulblom, nekdanjim članom priljubljene fantovske skupine Casanova.

- Oglas -