― Oglas ―

Fed Horses: Glasba je včasih edino zdravilo, ki zmore pozdraviti nemirno in ranjeno srce!

Gre za slovensko alternativno country skupino, ki se je s svojim ljudskim melosom, z zanimivim pristopom h glasbi in radijsko izpiljeno zvočno podobo že...
DomaNovicePerpetuum Jazzile obeležujejo 40 let delovanja

Perpetuum Jazzile obeležujejo 40 let delovanja

- Oglas -

Ena največjih in najbolj prepoznavnih vokalnih skupin na svetu je začela celoletno praznovanje 40-letnice delovanja s silvestrovanjem v evropski prestolnici kulture, v naslednjih dneh pa bo koncertirala na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji in Bosni. Še pred izidom napovednega singla za prihajajoči album je zmanjkalo vstopnic za jubilejni koncert – zato so dodali še enega.

Zelo nas veseli, da je zanimanje za naš koncert ob 40-letnici delovanja tako veliko, da so vstopnice pošle v le nekaj tednih in kar devet mesecev pred izvedbo. Ker pa telefoni še kar zvonijo in povpraševanje ne pojenja, smo se z Cankarjevim domom dogovorili, da bomo praznovanje z dodatnim koncertom podaljšali na dva dneva,” je v imenu skupine Perpetuum Jazzile povedal Tomaž Cör. “Ljubitelji naše glasbe se nam že lahko pridružijo pri celoletnem praznovanju na družabnih omrežjih, pred kratkim smo dodali tudi TikTok, kjer nas spremlja že preko 20.000 sledilcev, videi pa so zbrali že preko 4,5 milijona ogledov.”

Skupina je v začetku leta posnela spot, ki bo skupaj z radijskim singlom (katerega naslov še skrivajo) napovedal prihajajoči album. Že pojutrišnjem pa se podaja na koncertno turnejo po petih mestih domače regije: “Koncertov v Zagrebu, Beogradu, Skopju, Sarajevu in Zenici se zelo veselimo, saj so vsi že skoraj razprodani pa tudi medijsko zanimanje za nas je zelo veliko, tako da vemo, da se bomo imeli odlično.

40 let delovanja, čez 1.000 nastopov, preko 300 pevcev, 13 albumov & DVD, 100+ mio ogledov na YouTubu, edini slovenski izvajalec, ki je razprodal Stožice 2 večera zapored, nastopi za Disney (Pariz), UEFA (Postojnska jama), Rotary Int. USA (Hamburg), v OZN za GS Ban Ki Moona (New York), ENEL (Rim), 2x koncert z legendarno skupino Toto (‘Africa’), nastop na predstavitvi koledarja Pirelli v Milanu, turneje po Evropi, Severni Ameriki (23 koncertov), Kitajski …

Celo leto bo v znamenju našega okroglega jubileja. V letu 2023 bo namreč Perpetuum Jazzile star 40 let. Obudili bomo vse naše največje uspešnice in hkrati naštudirali še veliko novih pesmi. V kratkem bomo izdali tudi prvi singel s prihajajočega novega studijskega albuma, za katerega upamo, da bo navdušil oboževalce v Sloveniji in po svetu,” pravijo člani naše svetovne glasbene atrakcije, ki so v novo leto skočili delovno – na zaključnem dogodku Evropske prestolnice kulture 2022 v Novem Sadu.

Vmes pa že postavljajo tudi več serij nastopov po različnih evropskih državah, že takoj v začetku leta pa se podajajo na turneji po domači regiji: Zagreb, Beograd, Skopje, Sarajevo, Zenica … “Da boste lažje pričakali naš veliki koncert v Cankarjevem domu, 28. oktobra, bomo vse leto na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram, TikTok in YouTube) delili zabavne vsebine s priprav na naš veliki koncert v Cankarjevem domu, zato nas le spremljajte in se zabavajte z nami.

Perpetuum Jazzile je vokalni (a capella) orkester, ki ga sestavlja več kot 40 vrhunskih pevcev, in predvsem izjemno doživetje v živo – dvourni, fascinantni ognjemet izbrane muzike, vrhunske izvedbe, strasti in čustev! Njihovi koncerti so stkani iz slovenskih in svetovnih uspešnic najrazličnejših žanrov, jazza, popa, swinga, rocka, bossa nove, sambe, gospela … V poplavi vedno bolj enoličnih glasbenih izdelkov Perpetuum Jazzile hite servira na zelo samosvoj zvočni in izvedbeni način – in ravno to jih dela tako unikatne, da jih redno vabijo na izbrane glasbene odre po vsem svetu.

- Oglas -