― Oglas ―

Jan Baruca: »Z vsem, kar znam, skušam biti vsak dan boljši!«

Marsikdo si brez glasbe ne predstavlja življenja. Pa veš, koliko različnih poklicev je povezanih z njo? Precej! Kot prvega predstavljam delo glasbenega producenta. Ta...
DomaNoviceAndrej Šifrer ima DNK od Boga

Andrej Šifrer ima DNK od Boga

- Oglas -

Nova pogruntavščina Andreja Šifrerja nas nasmeji že ob naslovu: ‘Od kod ta človek dobiva ideje za svoje pesmi?’ Seveda se naslanja na svetopisemski stavek, ki trdi, da je Bog ustvaril človeka po lastni podobi. A tega bombončka nam ne podaja zavitega v religiozno ikonografijo, ampak na čustven, skoraj erotičen način.

Čeprav jo lahko štejemo med njegove najbolj prebrisane in duhovite ljubezenske pesmi, nas tudi tokrat postavi na trdna tla s svojo mantro, ki nas preseneti v srednjem delu:

‘Vsi planeti bodo zaplesali in orkester zvezd se oglasi,

TAKRAT, KO MOČ LJUBEZNI BO PREMAGALA LJUBEZEN DO MOČI.

V trenutku, ko v Evropi divja vojna, človeštvo se pobira po pandemiji in nas pretresajo ekstremizmi iz vseh polov, zveni Šifrerjev stavek utopično in nedosegljivo. A takšen je on, sanjač in slikar z besedami, ki nas vedno znova spominja in spreminja.

Njegovi pesmi je vidno podobo narisala Lara Oblak, magistra nevroznanosti, ki je besednemu prikazu dodala še svojo risbo. Andrej se v pesmi, na njemu lasten pesniški način, povsem približa njeni magistrski nalogi.

DNK od Boga? Vsi ga imamo, le poiskati ga moramo v sebi – je sporočilo te vesele, poučne in s karibskimi ritmi podložene pesmi.

Pesem je nastajala v studiu Igorja Potočnika v Kranju in dobila končno podobo v Londonu pri Andrejevem ‘večnem’ prijatelju, ki sliši na ime – Dave Cooke. Prvič je bila v živo izvedena na koncertu v Kranju 17. septembra, ob proslavi njegove 70-letnice. Ta koncert pa bo v celoti viden v marcu.

- Oglas -