Andrej Šifrer ima DNK od Boga

Nova pogruntavščina Andreja Šifrerja nas nasmeji že ob naslovu: ‘Od kod ta človek dobiva ideje za svoje pesmi?’ Seveda se naslanja na svetopisemski stavek, ki trdi, da je Bog ustvaril človeka po lastni podobi. A tega bombončka nam ne podaja zavitega v religiozno ikonografijo, ampak na čustven, skoraj erotičen način.

Čeprav jo lahko štejemo med njegove najbolj prebrisane in duhovite ljubezenske pesmi, nas tudi tokrat postavi na trdna tla s svojo mantro, ki nas preseneti v srednjem delu:

‘Vsi planeti bodo zaplesali in orkester zvezd se oglasi,

TAKRAT, KO MOČ LJUBEZNI BO PREMAGALA LJUBEZEN DO MOČI.

V trenutku, ko v Evropi divja vojna, človeštvo se pobira po pandemiji in nas pretresajo ekstremizmi iz vseh polov, zveni Šifrerjev stavek utopično in nedosegljivo. A takšen je on, sanjač in slikar z besedami, ki nas vedno znova spominja in spreminja.

Njegovi pesmi je vidno podobo narisala Lara Oblak, magistra nevroznanosti, ki je besednemu prikazu dodala še svojo risbo. Andrej se v pesmi, na njemu lasten pesniški način, povsem približa njeni magistrski nalogi.

DNK od Boga? Vsi ga imamo, le poiskati ga moramo v sebi – je sporočilo te vesele, poučne in s karibskimi ritmi podložene pesmi.

Pesem je nastajala v studiu Igorja Potočnika v Kranju in dobila končno podobo v Londonu pri Andrejevem ‘večnem’ prijatelju, ki sliši na ime – Dave Cooke. Prvič je bila v živo izvedena na koncertu v Kranju 17. septembra, ob proslavi njegove 70-letnice. Ta koncert pa bo v celoti viden v marcu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Tinkara Kovač danes praznuje 20. obletnico izida albuma ‘O-RANGE’

Sliši se neverjetno, a minilo je že 20 let odkar je v eter odšel ta album. O-RANGE je...

Alo!Stari imajo novo skladbo!

Alo!Stari so tokrat pripravili precej bolj miren komad, kot smo jih od njih vajeni - srca se pač...

Na veliki oder se vračajo legendarni Faraoni

V portoroškem Avditoriju bomo lahko v soboto, 24. junija 2023, po 10 letih zopet v živo slišali eno...

Joker Out navdušili Barcelono

Kar že vedo njihovi domači in regionalni navijači, zdaj odkriva še Evropa: Joker Out je odličen bend z...

Fat Butlers predstavljajo Vsak Trenutek

Kot pove pevka in avtorica besedila Liza Zavrl: "Komad 'Vsak trenutek' izhaja iz osebnega prostora. Govori o trenutku, ko...

Aleksander Novak z novo ljubezensko skladbo ‘Zdaj, ko že veš’

Aleksander Novak predstavlja novo izpovedno skladbo 'Zdaj, ko že veš', v kateri iskreno spregovori o svoji ljubezni do...

RiNA: Brez teme ni svetlobe

RiNA  je tudi v novin skladbi v svojem prepoznavnem slogu pričarala zanimiv, sodoben in melodičen glasbeni ambient. Skladba je...

Jernej Zoran se spominja: Življenje je teklo počasneje

Dolenjski glasbenik je pred dnevi na radijske postaje poslal skladbo Generacija SFRJ. "Pesem sem si pravzaprav napisal kot...