― Oglas ―

Jan Baruca: »Z vsem, kar znam, skušam biti vsak dan boljši!«

Marsikdo si brez glasbe ne predstavlja življenja. Pa veš, koliko različnih poklicev je povezanih z njo? Precej! Kot prvega predstavljam delo glasbenega producenta. Ta...
DomaNoviceRok (BQL): Vsi glasbeniki živimo in dihamo za to, da bo enkrat...

Rok (BQL): Vsi glasbeniki živimo in dihamo za to, da bo enkrat spet kot včasih!

Za Roka in Aneja Piletiča, oziroma zasedbo BQL, je bilo leto 2020 prelomno. Ne zaradi trenutne situacije, ki je vse glasbenike prikrajšala za žive nastope in koncerte na odrih, pač pa predvsem, ker je bilo to eno najuspešnejših let za mlada Korošca!

- Oglas -

Po uspešnici Na frišno, ki je nedavno presegla več kot dva milijona ogledov na Youtubu in po poletnem radijskem hitu Ko bo to za nama, se BQL na lestvice vračata z novo skladbo Budala. To je na šaljiv način zapeljana zgodba o zamujeni priložnosti zaradi predolgega čakanja na odločitev o “tisti ta pravi”.

Glasbo, besedilo ter zvočno in video produkcijo je “zakrivila” ista ekipa kot njuno uspešnico Na frišno. Nekoliko hitrejša skladba z živahnimi ritmi, ki gre hitro v uho, in besedilo, ki ljubezen opisuje drugače, kot smo vajeni.

Videospot za skladbo Budala je bil posnet pred meseci na Primorskem s prijatelji in “svati”, med katerimi je mnogo znanih imen.

Ob koncu videospota je mlajši član dua BQL, Anej Piletič, razkril veliko novico: prihodnje leto bo dahnil usodni da.

Anej je povedal: “V videospotu sem jaz tista ‘budala’, torej nekdo, ki je zaradi predolgega čakanja zapravil svojo priložnost. V resnici pa je ravno obratno. Septembra sem se odločil za velik korak in zaprosil svojo izbranko Izo. Zelo “old fashion”: šel  sem na kolena – in rekla je: DA! Glede na tematiko videospota, sem se odločil, da delim z najinimi oboževalkami in oboževalci tudi video, kako sem jo zaprosil. Seveda sem ga posnel na skrivaj (smeh). Če kam, potem definitivno paše k zaključku najinega novega videospota. Poroka bo avgusta!” 

Rok Piletič pa pravi: “Pesem in video smo posneli že dolgo časa nazaj in lepo je gledati trenutke druženja in zabave. Vsi glasbeniki živimo in dihamo za to, da bo enkrat spet kot včasih! Vesela sva, da na prvi decembrski dan lahko poslušalcem predstaviva nekaj pozitivnega, veselega, drugačnega. Ljubezensko zgodbo, ki bi jo najlažje opisal s pregovorom: priložnost zamujena, ne vrne se nobena.”

- Oglas -