― Oglas ―

Potnik, ki prepeva o spoštovanju soljudi

Potnik je naziv nove primorske zasedbe v slovenskem alternativnem rock okolju. S potovanjem med ljubeznijo, prijateljstvom in družbenimi pogledi na posameznika, se zasedba trudi...
DomaNoviceSimon Vadnjal novo pesem poklanja glasbenim legendam

Simon Vadnjal novo pesem poklanja glasbenim legendam

Simon Vadnjal je izdal novo pesem "Oblak napak".

- Oglas -

Simon Vadnjal je pred slabega pol leta izdal singel Plus minus, motivacijsko skladbo, navdih zanjo je črpal iz vsesplošnih zelo človeških osebnih obračunov s preteklostjo in hkrati ambicioznih načrtov za prihodnost, ki so tako značilni za vse naše začetke, še posebej ob začetku koledarskega leta.

Tokrat gre priljubljeni glasbenik, tekstopisec, novinar in voditelj v razmišljanju dlje – navdih za nastanek nove pesmi so Simonovi glasbeni idoli, ki so glasbeniku v mladostniških letih predstavljali velik vzor, vendar so, žalostno, kasneje, mogoče tudi zaradi napačnih osebnih odločitev, doživeli neslaven in mnogo prehiter konec.

Pesem ‘OBLAK NAPAK’  je poklon glasbenim ikonam, ki so s svojo glasbo med mojim odraščanjem izoblikovale glasbeni okus moje in številnih generacij, širile obzorja kreativnosti, ki so nas prek glasbe spodbujale k razmišljanju tudi o nekoliko težjih življenjskih temah,” razmišlja Simon in dodaja: “Ikone, kot so Kurt Cobain, Amy Winehouse, Taylor Hawkins, Layne Staley, Scott Weiland, Chester Bennington, Chris Cornell in številne druge, so mi bile v kontekstu glasbenega odraščanja zelo pomembni učitelji, žal pa so pod težo svojih demonov, svojega “oblaka napak”, klonili, vsi zelo prehitro.

Tudi video za pesem “Oblak napak” je poklon omenjenim glasbenim legendam, v besedilu pa odpiram tudi temo soočanja z “oblakom napak”, ki slehernemu med nami včasih predstavlja precej težak zalogaj. Ne le odraščajoči mladi – tudi ostali glasbeni navdušenci v glasbi in besedilih najdemo nekoga, s katerim se lahko poistovetimo, glasba pa mnogim predstavlja eno od rešitev za soočanje s čustvenimi izzivi v naših življenjih.”

Glasba & aranžma: Kevin Koradin, Clifford Goilo

Besedilo: Simon Vadnjal

Studio: Koradin/ Goilo production

Digitalne platforme: https://bfan.link/oblak-napak

- Oglas -