Skupina Joker Out izdala Demone

Teden dni po napovednem singlu in videu 'Katrina' je skupina Joker Out v splet poslala svoj drugi studijski album 'Demoni'. V fizični obliki (cd) bo prvič na voljo na razprodanem koncertu v Križankah.

Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se nam je fizično in čustveno zgodilo od Cvetličarne naprej in je tako kreativno kot inspirativno bolj dozorel kot prvenec. Predvsem pa smo veseli, da smo si vzeli vso ustvarjalno svobodo – nismo šli na ‘ziherico’ – in ustvarili drzen album, ki ni ‘Umazane misli 2’, ampak nekaj, kar pelje naš shagadelic rock ‘n’ roll zvok tudi v kakšno nepričakovano smer. Mogoče bo kdo malo presenečen nad tršim zvokom, je pa tudi na tem albumu vsaj nekaj skladb, ki bodo zagotovo všeč poslušalcem prvenca,” pravijo Jokerji o svojem novem izdelku.

Naslov ‘Demoni’ smo delno izbrali tudi, ker sem kakšen mesec pred izidom, ko nisem imel postavljene še niti polovice besedil, dobil občutek, da so to moji demoni, ki me preganjajo, vse skupaj pa se je dobro ujelo s tem kakšen zvok lovimo, kakšno atmosfero želimo ustvariti s to glasbo,” pravi frontman Bojan, njegovi soborci pa dodajajo: “Da je bilo posneti drugo ploščo, po prvencu, kakršen je bil naš – ljudje na koncertih pojejo čisto vse pesmi z albuma – velik izziv. Mogoče smo zato tik pred izidom občutili malo negotovosti, kakšen bo sprejem, a po sporočilih, ki jih prejemamo danes, smo ustvarili dober izdelek.

Med desetimi skladbami sta dve v srbščini (ena od teh je naslovna) in dve, ki ste ju že slišali na koncertih skupine. “Prva je ‘Vse, kar vem’, druga pa ‘Ne govoriva več o tem’, ki je nastala leta 2018 in je še iz širšega nabora, ki so ga imeli za prvenec. Tokrat si, za razliko od kakšne pesmi na prvencu, niso drznili posegati v besedilo, saj so jo, kot pravijo, poslušalci že vzeli za svojo. “Pri ‘Umazanih mislih’ so morali malo spremeniti tekst, da je pesem postala to, kar je, tukaj bi nas pa oboževalke najbrž ‘pojedle’, če bi v besedilu karkoli spreminjali,” se namuznejo mladi rockerji.

‘Demone’ je z Jokerji krotil producent Žare Pak, za miks in mastering je poskrbel Američan Todd Burke, Leon Firšt je aranžiral ‘Novi val’, svoj prispevek pa so dali tudi Danijel Bogataj, Mila Peršin in Bela Pak, basist skupine MRFY, Lenart Merlin, pa je ploskal pri ‘Katrini’.

Albumu ‘Demoni’ lahko prisluhnete ali si ga prenesete na vseh digitalnih glasbenih platformah: https://bfan.link/demoni-joker-out

Izid albuma so napovedali s pesmijo Katrina.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Paul Grem dočakali sneg in videospot za ‘Hladen dan’

Primorci Paul Grem so pred dnevi predstavili še videospot za njihovo aktualno skladbo 'Hladen dan' s prvenca 'Luč...

De Liri predstavljata nov ljubezenski singel

Kot povesta De Liri, gre za njuno prvo pesem z ljubezensko tematiko, čeprav se lahko navezuje tudi na...

Ruski vohun v novi preobleki z Borutom Maroltom!

Nieti so se na slovenko punk sceno znova vrnili konec leta 2019 in po novih koncertih, a žal...

Ajda Stina Turek ustvarila pesem o poti, ki jo je prehodila

Kot pravi pevka, njena aktualna skladba 'Sijaj' govori o sicer kratki poti, ki jo je prehodila in o...

Mate Bro na solo poti

Kaj imajo skupnega Da Phenomena, Okustični in BRO? Oziroma koga? Gonilna sila in ključna oseba vseh omenjenih zasedb...

Žiga Deršek zapel ženi Evi

Žiga Deršek po krajši pavzi predstavlja novo skladbo NEKAJ JE V TEBI, ki jo je kot zaobljubo premierno...

I.C.E. postali polnoletni

I.C.E., band z markantno pevko Renato v ospredju, se v novem letu pripravlja na velike stvari. Po osmih...

Alex Volasko z novo skladbo Zatišje

Alex Volasko predstavlja novo skladbo 'Zatišje', ki je tudi nosilna pesem glasbenega albuma, ki ga je izdal pred...