― Oglas ―

Boštjan Velkavrh: večni optimist, zazrt v prihodnost

Smo tik pred festivalom Melodije morja in sonca. Ga spremljaš, kakšen je tvoj odnos do festivalov na splošno in do tega festivala, ki je...
DomaNoviceSkupina Joker Out izdala Demone

Skupina Joker Out izdala Demone

Teden dni po napovednem singlu in videu 'Katrina' je skupina Joker Out v splet poslala svoj drugi studijski album 'Demoni'. V fizični obliki (cd) bo prvič na voljo na razprodanem koncertu v Križankah.

- Oglas -

Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se nam je fizično in čustveno zgodilo od Cvetličarne naprej in je tako kreativno kot inspirativno bolj dozorel kot prvenec. Predvsem pa smo veseli, da smo si vzeli vso ustvarjalno svobodo – nismo šli na ‘ziherico’ – in ustvarili drzen album, ki ni ‘Umazane misli 2’, ampak nekaj, kar pelje naš shagadelic rock ‘n’ roll zvok tudi v kakšno nepričakovano smer. Mogoče bo kdo malo presenečen nad tršim zvokom, je pa tudi na tem albumu vsaj nekaj skladb, ki bodo zagotovo všeč poslušalcem prvenca,” pravijo Jokerji o svojem novem izdelku.

Naslov ‘Demoni’ smo delno izbrali tudi, ker sem kakšen mesec pred izidom, ko nisem imel postavljene še niti polovice besedil, dobil občutek, da so to moji demoni, ki me preganjajo, vse skupaj pa se je dobro ujelo s tem kakšen zvok lovimo, kakšno atmosfero želimo ustvariti s to glasbo,” pravi frontman Bojan, njegovi soborci pa dodajajo: “Da je bilo posneti drugo ploščo, po prvencu, kakršen je bil naš – ljudje na koncertih pojejo čisto vse pesmi z albuma – velik izziv. Mogoče smo zato tik pred izidom občutili malo negotovosti, kakšen bo sprejem, a po sporočilih, ki jih prejemamo danes, smo ustvarili dober izdelek.

Med desetimi skladbami sta dve v srbščini (ena od teh je naslovna) in dve, ki ste ju že slišali na koncertih skupine. “Prva je ‘Vse, kar vem’, druga pa ‘Ne govoriva več o tem’, ki je nastala leta 2018 in je še iz širšega nabora, ki so ga imeli za prvenec. Tokrat si, za razliko od kakšne pesmi na prvencu, niso drznili posegati v besedilo, saj so jo, kot pravijo, poslušalci že vzeli za svojo. “Pri ‘Umazanih mislih’ so morali malo spremeniti tekst, da je pesem postala to, kar je, tukaj bi nas pa oboževalke najbrž ‘pojedle’, če bi v besedilu karkoli spreminjali,” se namuznejo mladi rockerji.

‘Demone’ je z Jokerji krotil producent Žare Pak, za miks in mastering je poskrbel Američan Todd Burke, Leon Firšt je aranžiral ‘Novi val’, svoj prispevek pa so dali tudi Danijel Bogataj, Mila Peršin in Bela Pak, basist skupine MRFY, Lenart Merlin, pa je ploskal pri ‘Katrini’.

Albumu ‘Demoni’ lahko prisluhnete ali si ga prenesete na vseh digitalnih glasbenih platformah: https://bfan.link/demoni-joker-out

Izid albuma so napovedali s pesmijo Katrina.

- Oglas -