― Oglas ―

Stella: »Vedno bom pela s tistimi in za tiste, ki jih imam rada!«

Za imenom Stella se skriva iskriva, nasmejana in vedoželjna Špela Jezovšek iz Šentjurja. Mlada glasbenica je pri svojih 20 letih prejela že številna državna...
DomaNoviceTokac z Emanuelo ustvaril Čudež

Tokac z Emanuelo ustvaril Čudež

- Oglas -

Tomislav Jovanović Tokac, eden najmogočnejših domačih vokalov, poet, skladatelj in pripovedovalec zgodb z izjemno obsežnim, a vedno svežim opusom, predstavlja nov avtorski projekt, tokrat v sodelovanju z glasbenico Emanuelo Montanič za klavirjem.

S singlom Čudež sta Tokac in Emanuela že napovedala izid istoimenskega albuma, ki ga od danes naprej lahko poslušate na pretočnih platformah.

Album Čudež bo kmalu izšel tudi v fizični obliki. CD bo od petka, 10. februarja, na voljo v Nikini spletni trgovini.

Danes pa Tokac in Emanuela na radijske valove pošiljata tudi singel – Ne odhajaj, ki sta ga pospremila z videom.

O novem albumu in soustvarjanju z Emanuelo Tokac pove: “Klavir in glas ne zveni kot nekaj, kar bi bilo v tem času tehnologije in hiper produkcije smiselno početi, je pa izziv. Ko sva z Emanuelo začela sodelovati, sva imela le moje gole pesmi, ki sva jim počasi iskala in dodajala nove harmonske in sonične razsežnosti. V ozračju, kjer ni drugih igralcev, ampak sta samo dva, ki se konstantno dopolnjujeta, ali puščata prostor drug drugemu, je to skoraj nevarno dejanje. Vesel sem, da sva z Emanuelo čedalje bolj pripravljena na nevarnosti.

Emanuela pa sodelovanje s Tokcem in ustvarjanje albuma opiše: “Prvič sem del procesa ustvarjanja celotnega albuma. V preteklosti sem sodelovala z različnimi izvajalci, vendar le pri posameznih skladbah. Album je povsem drugačna zgodba, še posebej, če gre za Tokčeve pesmi,” o kreativnem procesu pa dodaja: “V mnogih Tokčevih skladbah se skriva harmonska, melodična in ritmična kompleksnost, ki je pogosto ni moč opaziti na prvo žogo. Opaziš pa jo, ko se analitično spoprimeš z vsebino. Nekatere nove skladbe so mi šle hitro, za druge pa sem pri iskanju ustreznih rešitev glavo razbijala tudi nekaj tednov. Včasih en akord spremeni vse. Samo najti ga je treba.

- Oglas -