VorDa nam postavlja ogledalo

Datum:

Kot trdim v komadu, noben se ne rodi slab, ampak pod konstantnim pritiskom okolice je na koncu marsikdo zmožen narediti marsikaj nepremišljenega,” pravi VorDa.

Gre za reperja iz Logatca, ki je v zadnjih letih izdal tri zaporedne studijske albume: (‘True Story’ EP (2018), ‘Več Dnarja, Več Muske (2019)’ ter ‘Pravila Igre’ (2020, je izdal drugi singel in pripadajoči videospot, ‘STOP ZNAK’, ki bo izšel tudi na prihajajočem, četrtem albumu, ki bo nosil naslov ‘STANJE PO KATASTROFI’.

VorDa je sicer ljubitelj ‘old school hip hop ritmov, s tokratnim singlom pa je ustvaril bolj moderne ritme. Na albumu bo to tudi  to edina pesem z novejšimi hip-hop ritmi, ‘ostalo je vse  trši old-school hip hop, kar se mi je zdelo, da tudi bolj pristoji rdeči niti naslova albuma – ‘STANJE PO KATASTROFI’ – VorDA.

Besedilo je napisal VorDa, beat pa je prispeval Kej Dou, mix in master je delo Sajkoslava, videospot, posnet v zasneženem in prostranem gozdu, pa je posnela hiša NESI videos. Kreativna ekipa je želela ustvariti ledeno hladno občutje, ki spominja na obdobje miru in izolacije, čas zase in za razmišljanje.

VorDa se ne boji biti drugačen, predvsem pa čuti dolžnost, da pove, s čem se ne strinja. Je privrženec družbeno kritičnih besedil in kot večina glasbenikov je v času epidemije razmišljal o spremembah, ki jih je le ta prinesla; “Trenutne razmere v svetu so mi dale misliti, da bi se vsi mogli ustaviti za trenutek in si razjasnit stvari med sabo,” je prepričan.

Vse, kar se trenutno dogaja in nasploh ignoranca ljudi, ki mečejo svoje življenje skozi okno, ker ne razmišljajo več kot pet minut vnaprej, ko pa se zazrejo nazaj, pa vidijo samo gmoto in meglo, mi je dalo inspiracijo za komad z naslovom Stop Znak, s katerim hočem povedati, da je treba biti predvsem človek in zreducirati slabe in negativne ljudi in negativne vplive okoli sebe nasploh, ker to človeka izčrpa do te meje, da več ne ve, kaj je prav in kaj ni. Okoli sebe je potrebno imeti krog ljudi, ekipo, ki pozitivno vplivajo en na drugega, ostalim je treba postaviti stop znak.Treba je delati na sebi in nekaj konkretnega pustiti za sabo,” pravi VorDa.

Tudi sicer je VorDa prepričan, da je vedno zelo dobro, če si obkrožen z ljudi, ki te razumejo in sodelujejo s tabo:

‘Producent je takoj vedel, kaj hočem in kaj točno potrebujem za komad, ko sem mu povedal idejo in stil podlage, ki jo potrebujem, mi je podlago ustvaril v enem samem dnevu. Tokrat gre za spremembo za novejši hip-hop ritem, ki smo ga naredili po svoje, sam pa sem ga napolnil z trdimi lirikami, ki tudi marsikaj povejo, samo poslušat je treba. Sajkoslav pa je stvar dodatno aranžiral in zmiksaal ter masteriziral, da je na koncu komad dobil svojo končno podobo in bolano dober sound,’ je zadovoljen VorDa.

Kot trdim v komadu, noben se ne rodi slab, ampak pod konstantnim pritiskom okolice je na koncu marsikdo zmožen narediti marsikaj nepremišljenega,’ dodaja VorDa.

Besedilo: Davor Jelenovič – VorDa

Vokal: Davor Jelenovič – VorDa

Beat: Kej Dou

Aranžma: Davor Jelenovič – VorDa, Kej Dou, Sajkoslav

Mix in master: Sajkoslav

Videospot: NESI Videos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...