Dva meseca bo v Kopru šelestela (tudi) glasba

Niz več kot tridesetih dogodkov pod skupnim imenom Šelestenja bo od sredine oktobra do sredine decembra popestril konce tedna v koprski protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Šelestenja, kot so organizatorji poimenovali cikel dogodkov med 15. oktobrom in 12. decembrom, bodo z glasbenimi, s komičnimi, z gledališkimi, literarnimi in s filmskimi večeri ter drugimi vsebinami bogatila večerno dogajanje ob koncih tedna. 

Za uvod v bogato jesensko dogajanje bo na prvem večeru, 15. oktobra z akustičnim koncertom poskrbela Ditka z zasedbo. Tudi sicer bodo četrtkovi večeri v znamenju akustičnih koncertov priznanih slovenskih glasbenikov. Med drugimi bodo nastopili Tabu, Zoran Predin, Easy & friends, Rudi Bučar Trio, Maja Keuc, Boris Cavazza kvintet, Neca Falk in Adi Smolar.

Petki bodo minili v znamenju literarnih, filmskih in stand-up večerov, ki jih bodo izvedli v sodelovanju s knjigarno Libris, Kino Istra in Klubom kulturnih ustvarjalcev UM. Za sobotno dogajanje pa bodo poskrbela različna kulturna društva Mestne občine Koper, ki bodo organizirala pevskimi in plesne nastope ter koncerte.

V sklopu sobotnih večerov bodo nastopili še mešani pevski zbor Brnistra, mešani pevski zbor Obalca, AKUD Kolo, Klapa Semikanta’, En big band, Pihalni orkester Marezige in ženska vokalna skupina Deve (KUD Vrtiljak).

Petkovi filmski in literarni večeri bodo brez vstopnine, četrtkovi, sobotni ter stand up večeri pa bodo plačljivi. Vstopnice bodo začeli prodajati s prihodnjim tednom v koprskem TIC-u.

Šelestenja organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Mestne občine Koper, območno izpostavo Koper Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in z drugimi soorganizatorji.

V omenjenem zavodu so pojasnili, da so s Šelestenji želeli s kakovostno vsebino zapolniti pregovorno dolge jesenske večere in ljudem v času omejitev kljub vsemu ponuditi možnost za razvedrilo in zabavo, sočasno pa izvajalcem, ki so zaradi trenutnih razmer omejeni, ponuditi možnost za nastopanje.

Niz dogodkov Šelestenja bodo izpeljali v skladu z veljavnimi ukrepi. Medijski pokrovitelj cikla dogodkov Šelestenja je Radio Koper.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Podeljene devete Zlate piščali!

Novomeška zasedba MRFY se je včeraj razveselila kar treh glasbenih nagrad zlata piščal ─ prepričali so namreč v...

Simon Vadnjal: To je dan za sanje in jaz verjamem vanje!

Pred skorajšnjim izidom digitalnega albuma 'DAN ZA SANJE', ki bo izšel v sredo, 17. maja 2023 "Naslov albuma -...

3TONE izdali skladbo ‘Kanta za smeti’

3TONE  je naveza treh podobno mislečih glasbenikov s pedigrejem, ki preigrava hibridno mešanico bluesa, rocka, countryja, funka ter...

Joker Out v finalu Pesmi Evrovizije

Po zelo opazni garaški kampanji v zadnjih mesecih in odlični izvedbi pesmi 'Carpe Diem' je skupina Joker Out...

Tretji kanu: Ko je betona preveč, pojdite v gozd

Novi kanujski singel 'Naj me odnesejo' govori o novih začetkih, hrepenenjih in priložnostih. Avtor besedila Jan Medle razloži,...

PLATEAU pozdravljajo toplejše dni

Zasedba Plateau je izdala novi singel. 'Najdem te še kdaj' je pesem o štirih “Podgurcih”, ki iščejo svojo...

KATARINA MALA: Vedno je pravi čas za nove odločitve in vsakršne življenjske spremembe!

Katarina Mala v svojem navihanem stilu nadaljuje glasbeno popotovanje. Po 'Kavici', ki je preteklo leto zajadrala na radijske...

BEPOP predstavljajo novo skladbo DLAN V DLAN

Bepop-ovke vse od svoje vrnitve na glasbeno sceno pridno polnijo radijske valove z novimi skladbami. Od DAJ SE...

Enzo, se vidimo, ko bo čas!

Kot se rado zgodi ob takih novicah, so socialna omrežja polna sočutnih zapisov in lepih besed, ki se...

Koncert ob izidu albuma Luč preteklosti

Paul Grem bodo kmalu izdali prvenec ‘Luč preteklosti’. Zbirko devetih skladb, ki se kitijo s surovimi kitarskimi melodijami...

Masharik v ospredje postavlja čutnost, iskrenost in dinamičnost

Masharik je čutni organizem treh gorenjskih glasbenikov. Gonilna sila banda je Maša Bogataj, frontpunca, ki poleg vokala z...

Joker Out se od leta 2022 poslavljajo s pesmijo ‘Novi val’

Medtem ko zaključujejo delo v hamburškem studiu, kjer so posneli evrovizijsko pesem in angleški album, so Jokerji na...

Mi2 bodo na Tisočem koncertu posneli nov koncertni album

Mi2 bodo v petek, 12. maja, odigrali svoj Tisoči koncert. Koncert bo v Križankah, kjer bodo Mi2 samostojno...

Na Evroviziji nas bodo zastopali Joker Out

RTV Slovenija se je odločila, da bo leta 2023 dala prednost najbolj uspešnim, kakovostnim in preverjenim glasbenim izvajalcem...

Matija Bolčina: V resnici smo svobodni

Kot pravi, povzema duh današnjega časa, dobo v kateri se kot človeštvo osvobajamo spon preteklosti in odpiramo temu,...