Dva meseca bo v Kopru šelestela (tudi) glasba

Niz več kot tridesetih dogodkov pod skupnim imenom Šelestenja bo od sredine oktobra do sredine decembra popestril konce tedna v koprski protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Šelestenja, kot so organizatorji poimenovali cikel dogodkov med 15. oktobrom in 12. decembrom, bodo z glasbenimi, s komičnimi, z gledališkimi, literarnimi in s filmskimi večeri ter drugimi vsebinami bogatila večerno dogajanje ob koncih tedna. 

Za uvod v bogato jesensko dogajanje bo na prvem večeru, 15. oktobra z akustičnim koncertom poskrbela Ditka z zasedbo. Tudi sicer bodo četrtkovi večeri v znamenju akustičnih koncertov priznanih slovenskih glasbenikov. Med drugimi bodo nastopili Tabu, Zoran Predin, Easy & friends, Rudi Bučar Trio, Maja Keuc, Boris Cavazza kvintet, Neca Falk in Adi Smolar.

Petki bodo minili v znamenju literarnih, filmskih in stand-up večerov, ki jih bodo izvedli v sodelovanju s knjigarno Libris, Kino Istra in Klubom kulturnih ustvarjalcev UM. Za sobotno dogajanje pa bodo poskrbela različna kulturna društva Mestne občine Koper, ki bodo organizirala pevskimi in plesne nastope ter koncerte.

V sklopu sobotnih večerov bodo nastopili še mešani pevski zbor Brnistra, mešani pevski zbor Obalca, AKUD Kolo, Klapa Semikanta’, En big band, Pihalni orkester Marezige in ženska vokalna skupina Deve (KUD Vrtiljak).

Petkovi filmski in literarni večeri bodo brez vstopnine, četrtkovi, sobotni ter stand up večeri pa bodo plačljivi. Vstopnice bodo začeli prodajati s prihodnjim tednom v koprskem TIC-u.

Šelestenja organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Mestne občine Koper, območno izpostavo Koper Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in z drugimi soorganizatorji.

V omenjenem zavodu so pojasnili, da so s Šelestenji želeli s kakovostno vsebino zapolniti pregovorno dolge jesenske večere in ljudem v času omejitev kljub vsemu ponuditi možnost za razvedrilo in zabavo, sočasno pa izvajalcem, ki so zaradi trenutnih razmer omejeni, ponuditi možnost za nastopanje.

Niz dogodkov Šelestenja bodo izpeljali v skladu z veljavnimi ukrepi. Medijski pokrovitelj cikla dogodkov Šelestenja je Radio Koper.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Paul Grem dočakali sneg in videospot za ‘Hladen dan’

Primorci Paul Grem so pred dnevi predstavili še videospot za njihovo aktualno skladbo 'Hladen dan' s prvenca 'Luč...

De Liri predstavljata nov ljubezenski singel

Kot povesta De Liri, gre za njuno prvo pesem z ljubezensko tematiko, čeprav se lahko navezuje tudi na...

Ruski vohun v novi preobleki z Borutom Maroltom!

Nieti so se na slovenko punk sceno znova vrnili konec leta 2019 in po novih koncertih, a žal...

Ajda Stina Turek ustvarila pesem o poti, ki jo je prehodila

Kot pravi pevka, njena aktualna skladba 'Sijaj' govori o sicer kratki poti, ki jo je prehodila in o...

Mate Bro na solo poti

Kaj imajo skupnega Da Phenomena, Okustični in BRO? Oziroma koga? Gonilna sila in ključna oseba vseh omenjenih zasedb...

Žiga Deršek zapel ženi Evi

Žiga Deršek po krajši pavzi predstavlja novo skladbo NEKAJ JE V TEBI, ki jo je kot zaobljubo premierno...

I.C.E. postali polnoletni

I.C.E., band z markantno pevko Renato v ospredju, se v novem letu pripravlja na velike stvari. Po osmih...

Alex Volasko z novo skladbo Zatišje

Alex Volasko predstavlja novo skladbo 'Zatišje', ki je tudi nosilna pesem glasbenega albuma, ki ga je izdal pred...