Dva meseca bo v Kopru šelestela (tudi) glasba

Datum:

Šelestenja, kot so organizatorji poimenovali cikel dogodkov med 15. oktobrom in 12. decembrom, bodo z glasbenimi, s komičnimi, z gledališkimi, literarnimi in s filmskimi večeri ter drugimi vsebinami bogatila večerno dogajanje ob koncih tedna. 

Za uvod v bogato jesensko dogajanje bo na prvem večeru, 15. oktobra z akustičnim koncertom poskrbela Ditka z zasedbo. Tudi sicer bodo četrtkovi večeri v znamenju akustičnih koncertov priznanih slovenskih glasbenikov. Med drugimi bodo nastopili Tabu, Zoran Predin, Easy & friends, Rudi Bučar Trio, Maja Keuc, Boris Cavazza kvintet, Neca Falk in Adi Smolar.

Petki bodo minili v znamenju literarnih, filmskih in stand-up večerov, ki jih bodo izvedli v sodelovanju s knjigarno Libris, Kino Istra in Klubom kulturnih ustvarjalcev UM. Za sobotno dogajanje pa bodo poskrbela različna kulturna društva Mestne občine Koper, ki bodo organizirala pevskimi in plesne nastope ter koncerte.

V sklopu sobotnih večerov bodo nastopili še mešani pevski zbor Brnistra, mešani pevski zbor Obalca, AKUD Kolo, Klapa Semikanta’, En big band, Pihalni orkester Marezige in ženska vokalna skupina Deve (KUD Vrtiljak).

Petkovi filmski in literarni večeri bodo brez vstopnine, četrtkovi, sobotni ter stand up večeri pa bodo plačljivi. Vstopnice bodo začeli prodajati s prihodnjim tednom v koprskem TIC-u.

Šelestenja organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Mestne občine Koper, območno izpostavo Koper Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in z drugimi soorganizatorji.

V omenjenem zavodu so pojasnili, da so s Šelestenji želeli s kakovostno vsebino zapolniti pregovorno dolge jesenske večere in ljudem v času omejitev kljub vsemu ponuditi možnost za razvedrilo in zabavo, sočasno pa izvajalcem, ki so zaradi trenutnih razmer omejeni, ponuditi možnost za nastopanje.

Niz dogodkov Šelestenja bodo izpeljali v skladu z veljavnimi ukrepi. Medijski pokrovitelj cikla dogodkov Šelestenja je Radio Koper.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Related articles

Skupina Joker Out izdala Demone

"Drugi album je produkt petih mesecev trdega dela celega benda in producenta Žareta Paka. Odraža vse, kar se...

Maja Založnik je izstrelila novo skladbo Orion

Pevka je v zadnjem letu doživela popolno transformacijo na vseh nivojih. S spremembo prehranjevalnih navad se je otresla...

Simon Rosc se je vrnil s pesmijo ‘Naj gori’

"Vsi smo verjetno že kdaj imeli vročo poletno romanco. Igra ljubezni, ki se zažre v vse pore telesa...

Na Melodijah morja in sonca slavili Anika Horvat in Tinkara Kovač

Strokovno žirijo in poslušalce sta najbolj prepričali Anika Horvat in Tinkara Kovač, ki sta prejeli tako glavno nagrado...