Filmarji izdali pesem ”Barve premoga so njene oči”

Datum:

Band, ki ga sestavljajo sami filmarji, se je formiral v zakulisju slovenske video produkcije in se zbral okoli Hieronima Vilarja, glavnega pisca in vokalista banda. Lusterdam so pred tremi leti glasbeno-kritično srenjo in širše občinstvo nagovorili in pritegnili z albumom ‘Lepo mi godrnjaš’, iz katerega so predstavili skladbe ‘Lepo mi godrnjaš’, ‘Mesec’, ‘Moram’, ‘Sonce’ in ‘Bele miši’ ter tihi hit, ki pa ni nikoli izšel kot uradni single, ‘S kolesom sem prišel’. Ko so na svet spravili skladbe iz prvenca, so začeli ustvarjati nove, zrelejše. Prva med njimi, ‘Tam drevesa rastejo počasi’, je izšla v začetku leta 2020 in v tistem letu postala tudi tretja najbolj predvajana skladba na Valu 202. Zatišje, ki je sledilo, je bilo zgolj navidezno, saj so Lusterdam v vmesnem času svoje skladbe, tiste starejše in tiste, ki bodo v uradni, studijski različici zaživele v prihodnosti, predrugačili in jih v intimni atmosferi predstavili letos aprila v Izštekanih.

In danes, skoraj dve leti po izidu zadnje, predstavljajo novo skladbo ‘Barve premoga so njene oči’. ‘Barve premoga so njene oči’ je pesem o hrepenenju in zaljubljenosti, tisti, ki premika meje, poganja kri po žilah in prijetno skeli v duši. Ljubezenska skladba je posvečena tistemu magičnemu bitju, tisti črnooki muzi, za katero je vredno skopati rodnik, premikati skale in loviti luno, tudi, ko je ni. In ker je skladba izredno intimna, je tak tudi videospot.

V njem banda pravzaprav ni, saj gre za izpoved, zaljubljeni krik posameznika, pesnika, ki svoji muzi poje pesem. Band je tako samo nakazan v ozadju, v ospredju pa njegov frontmen (pevec in avtor skladbe) Hieronim Vilar prepeva čutno in čustveno pesem; sam. Ker je tudi hrepenenje samo njegovo, osebno in zasebno. Za scenarij, režijo, realizacijo in končno podobo je poskrbel Hieronim Vilar. Namenoma. Ali dama v črnem ve, da nekje nekdo … sanja, ljubi?

Avtorji skladbe ‘Barve premoga so njene oči’: glasba in tekst: Hieronim Vilar; aranžma: Hieronim Vilar, Mirko Medved

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

ŠE ENA SLOVENSKA NA DAN

Enzo, se vidimo, ko bo čas!

Mnogo prezgodaj je zaradi bolezni umrl pevec in kitarist skupine Faraoni Enzo Hrovatin, avtor številnih zimzelenih uspešnic, s...

Lusterdam bodo drugi album izdali prihodnje leto

Lusterdam predstavljajo videospot za svojo nedavno izdano skladbo 'Suši'. Ker že skladba sama opeva ljubezen, vse od prvotne, čustvene...

Tinkara Kovač prihaja v Ljubljano!

Tinkara Kovač bo jutri, 2. decembra, ob 20. uri nastopila v Skalni dvorani na Ljubljanskem gradu. Njen novi album...

Jernej Zoran: Za boljši svet lahko poskrbi prav vsak!

Dolenjski glasbenik je te dni na radijske postaje poslal skladbo 'Free', ki je nekakšna budnica k stvaritvi lepšega,...